Kılıçdaroğlu'ndan Uğur Dündar'ın eleştirilerine sert yanıt: Biz helalleştik, sizin çarkınız döner

Kılıçdaroğlu'ndan Uğur Dündar'ın eleştirilerine sert yanıt: Biz helalleştik, sizin çarkınız döner

CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Uğur Dündar'ın eleştirilerine uzun bir açık mektupla cevap verdi. Dündar'ın iddialarını ve kendi görüşlerini sert bir dille reddeden Kılıçdaroğlu, "Geçmişe ve Geleceğe Not düşelim! Sayın Uğur Dündar'a açık mektubumdur…" ifadeleriyle başladığı yazısında, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Gazeteci Uğur Dündar'ın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki sert eleştirileri, Kılıçdaroğlu'ndan cevapsız kalmadı. Sosyal medya üzerinden geniş bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Geçmişe ve Geleceğe Not düşelim! Sayın Uğur Dündar'a açık mektubumdur…" başlığıyla, Dündar'ın eleştirilerine tek tek yanıtlar verdi.

'KILIÇDAROĞLU KENDİ ADAYLIĞINI DAYATTI' DEMİŞTİ

Uğur Dündar, Sözcü gazetesindeki köşe yazısında, "CHP'nin ve 'Altılı Masa'nın lideri Kemal Kılıçdaroğlu resti görmek yerine, kendi adaylığını dayattı ve Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetti" ifadelerini kullanmıştı. Dündar, Kılıçdaroğlu'nun, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş gibi isimleri aday göstermeyerek büyük bir fırsatı kaçırdığını ve "Altılı Masa" içindeki bazı partilere gereksiz yere çok sayıda milletvekili dağıttığını iddia etmişti.

'SİZ HİÇ DEĞİŞMEMİŞSİNİZ!'

Kemal Kılıçdaroğlu, bu iddialara, "Siz hiç değişmemişsiniz! Hala 1970’lerde, 80’lerde, 90’larda yaptığınızı yapmaya çalışıyorsunuz. Bu sefer olmaz!" diyerek başladığı yanıtında, Dündar'ın suçlamalarını reddetti ve ekledi:

"Belki biraz kırıcı oldu ama kusura bakmayın Uğur Bey bunlar gerçekler. Bana, canlı yayınlarda dış devletlerin ajanı olup olmadığımı soracak kadar dengenizi yitirdiniz, ses çıkarmadım."

''SİYASİ RÜŞVET ALDINIZ' İMASINA SUSMAM'

Kılıçdaroğlu, "Şahsıma dilediğiniz kadar saldırabilirsiniz ama kardeşliğimizi dinamitlemenize müsaade etmem. Kendi adaylığımı dayatmak için siyasi rüşvet dağıttım iddialarınıza susarım ama 6'lı masa bileşenlerine 'siyasi rüşvet aldınız' imasına susmam, bu birlikteliği bozdurmam!" diyerek Dündar'ın iddialarına karşı duruşunu sergiledi.

Toplumsal birlik ve barışa vurgu yapan Kılıçdaroğlu, "Toplumu kutuplaştırma, ayrıştırma, partimi yeniden halktan koparma çabaları ve çalışmaları olduğunu hissettiğim zaman Uğur Bey, siyasi arenada makosenlerimi tekrar giyerim ve bedeli ne olursa olsun bu uğurda mücadelemi veririm" şeklinde konuştu.

DÜNDAR'DAN KILIÇDAROĞLU'NA YANIT

Uğur Dündar, Kılıçdaroğlu'nun açıklaması üzerine sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Dündar, açıklamasında ""Yapmanız gereken bana yalan ve iftiralarla saldırmak değil 'Ben neden daha önce çekilip CHP'nin önünü açmadım' diye sormak olmalıydı. Bakın Sayın Özgür Özel, Sayın Ekrem İmamoğlu, Sayın Mansur Yavaş ile diğer başarılı başkanlar zafer kazanıp tarih yazdılar. Siz ise 'Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybettiren makosenli genel başkan' olarak tarih oldunuz" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (28)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
28 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN