Meclis'te yeni kanun teklifleri yolda: Gündemde fahiş fiyata da ceza var

Meclis'te yeni kanun teklifleri yolda: Gündemde fahiş fiyata da ceza var

AK Parti'nin sağlık, ticaret, milli savunma, ulaştırma ve kripto varlıklarla ilgili kanun teklifleri üzerindeki çalışmaları devam ediyor. Bu kanun tekliflerinin, mevcut yasama dönemi içerisinde Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

31 Mart'ta gerçekleşen Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrasında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun faaliyetlerine başlamasıyla birlikte AK Parti, yeni kanun teklifleri üzerinde çalışıyor.

FAHİŞ FİYATA CEZA YOLDA

Bu çerçevede ilk olarak Ticaret Kanunu'nda yapılması planlanan değişiklikleri içeren bir teklif hazırlığı yapılıyor. Yaklaşık 20 maddeden oluşması beklenen teklifte, fahiş fiyat artışı yapan işletmelere verilen idari para cezalarının artırılması ve bu işletmelere kapatma yaptırımı getirilmesi öngörülüyor.

KRİPTO PARA DÜZENLEMESİ

AK Parti'nin gündeminde ayrıca kripto varlıklara ilişkin yeni bir kanun teklifi de bulunuyor. Bu teklif ile Türkiye'de kripto varlıklarla işlem yapanların risklerinin azaltılması amaçlanıyor. Uluslararası uygulamalara benzer şekilde düzenlenecek olan teklifle, kripto varlık alım satım platformlarına Sermaye Piyasası Kurulu tarafından lisans verilmesi ve asgari faaliyet şartları getirilmesi planlanıyor.

GEMİ GEÇİŞ ÜCRETLERİ

Ulaştırma alanında da önemli bir kanun teklifi hazırlığı yapılıyor. Bu teklifin içeriğinde gemi geçiş ücretlerine ilişkin düzenlemelerin yer alması bekleniyor.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK KANUN TEKLİFİ

Sağlık alanında da yeni bir kanun teklifi üzerinde çalışılıyor. Bu teklifte, üniversite hastaneleri ile araştırma hastaneleri arasında geçiş yapan sağlık personelinin özlük haklarının korunması ve idari kadrolardaki sağlık çalışanlarının yöneticilik performansı almasına ilişkin düzenlemeler yer alacak.

MİLLİ SAVUNMA TEŞKİLATINDA DEĞİŞİKLİK

Son olarak, Milli Savunma Bakanlığı teşkilat yapısında yapılması planlanan değişikliklere ilişkin bir kanun teklifi üzerinde çalışmalar sürüyor. Ancak bu teklifin ayrıntıları henüz kamuoyuyla paylaşılmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN