Son dakika! BAE Maslahatgüzarı Dışişleri'ne çağrıldı

Son dakika! BAE Maslahatgüzarı Dışişleri'ne çağrıldı

Birleşik Arap Emirlikleri Maslahatgüzarı, BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed'in Metine Kahramanı Fahreddin Paşa ile ilgili skandal paylaşımı nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Maslahatgüzara Ankara'nın resmi tepkisi iletildi.

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed, Medine Müdafaası kahramanı olarak bilinen Osmanlı Paşası Fahreddin Türkkan'ı 'hırsız' olarak niteleyen bir tweeti paylaştmıştı. Söz konusu twette 'İşte Erdoğan'ın dedelerinin Müslüman Araplarla ilişkisi buydu' ifadeleri yer almıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlar ve CHP lideri Kılıçdaroğlu paylaşıma sert tepki göstermişti. Bu tepkilerin ardından Ankara resmi olarak da tepkisini dile getirdi. BAE maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak duyulan rahatsızlık iletildi. 

ERDOĞAN: PETROL ŞIMARIĞI

Dün olaya sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı bugün de şu ifadeleri kullandı:

"Fahreddin Paşa'yı ve Medine müdafaasını bilmezsek, işte bir kendini bilmez çıkar, bize 'Erdoğan'ın ecdadı işte böyledir', adeta 'hırsızdır' diyecek kadar adileşir, alçaklaşır, ileri gider. Bu adam neyin şımarığıdır? Petrolün, elindeki paranın şımarığıdır. Benim ecdadım Medine'yi müdafaa ederken, be terbiyesiz, senin ecdadın neredeydi? Sen, önce bunun hesabını bize ver. Fahreddin Paşa biliyordu ki İngilizler gelir orada bir işgal hareketine girerse o eşyalar nereye gider biliyordu ve oradan o emanetleri 2 bin civarında askerle İstanbul'a gönderiyor. Ve buraya da bir saldırı olur diye Anadolu'ya götürülüyor. Şimdide Topkapı Sarayı'nda 24 saat Kuran tilaveti ile bu koruma süreci devam ediyor. Bu saygısızlığı yapan kişi bu emanetler ne diye sorsanız inanın bilmez. Bu adam petrolün elindeki paranın şımarığıdır. Benim ecdadım Medine'yi müdafaa ederken, be terbiyesiz, senin ecdadın neredeydi?"

Son Dakika - Ayrıntılar Hazırlanıyor..

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN