Tadı baklava adı bambaşka! 150 yıldır yapılıyor Ramazan’da en çok o sattı! Porsiyonu 80 TL’den satılıyor

Tadı baklava adı bambaşka! 150 yıldır yapılıyor Ramazan’da en çok o sattı! Porsiyonu 80 TL’den satılıyor

Ramazan ayı ile birlikte tatlı tüketimi de artış gösterdi. İftar sonrası çeşit çeşit tatlılar sofraları süslerken 150 yıldır tüketilen meşhur lezzet Ramazan ayında talep patlaması yaşıyor. Ne baklava ne de kadayıf bu lezzeti bilen başka bir şey tüketemiyor. İşte Kilis'in damak çatlatan meşhur lezzeti…

Kilis'te 150 yıldır herkes tarafından tüketilen Kilis katmeri Ramazan ayında talep patlaması yaşıyor. Kilis'in meşhur tescilli lezzeti Kilis katmeri bol kaymak ve incecik hamurun fıstık ile birleşmesi ile resmen bir yeşil rüyaya çıkarıyor. İncecik bir hamur, tereyağı, pudra şekeri, tarçın, bol kaymak ve Antep fıstığı ile yapılan Kilis katmeri hafif olduğu kadar lezzetli oluşu ile de birçok kişinin tercihi oluyor. Tadı baklavayı andırsa da bu lezzeti yemenin ayrı bir zevki bulunuyor. Kilis katmeri yemek isteyenler ise porsiyonuna 80 TL ödüyor.

AYDA EN AZ 3 KEZ

50 yıldır Gaziantep'te yaşayan ve Kilis'in yöresel lezzetlerini özlediğini belirten Yusuf Kartoğlan, “Memleketim Kilis ama ticaretle uğraştığım için 50 yıldır Gaziantep’te yaşıyorum. Sadece katmer yemek için her ay en az üç defa Kilis’e geliyorum. Bu lezzeti Gaziantep dahil hiçbir yerde bulamadım” dedi.

kilis-katmeri.jpg

Asırlardır Kilis mutfaklarının vazgeçilmez lezzeti olan Kilis katmeri tatlıların da imparatoru olarak biliniyor. Talebin her geçen gün daha da arttığını belirten baklava ustası İlhan Kilimci, Kilis'in en az bir asırdır damak çatlatan lezzetinin çok tercih edildiğini belirtti. Kilimci, ince hamurun içerisine eklenen kaymağın kızgın yağda kızartılması ile birlikte yapılan bu lezzetin üzerine pudra şekeri ve fıstık serpildiğini belirterek sunuma hazır hale geldiğini söyledi. Kilimci, 150 yıldır Kilis'in damak çatlatan lezzetleri arasında yer alan Kilis katmerinin çekirdekten yetişme ustalar tarafından yapıldığını söyledi.

katmer.jpg

RAMAZAN'DA SATIŞLAR İKİ KATINA YÜKSELDİ

Ramazan ayı ile birlikte tatlı satışlarının iki katına çıktığını ifade eden Kilimci, “Ramazan ayında çok fazla tüketilen katmer civar illerden Kilis’e gelerek vatandaşların bu lezzetlerden tatmasından dolayı çok fazla tüketiliyor. Kilis katmeri ile Gaziantep katmeri arasında çok fazla fark var. Biz arasında kaymak ve tereyağında kızartırken diğer katmer ise fırında pişiyor. Bu lezzeti sadece 80 TL ile tadabilirsiniz” sözlerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN