Üniversite tercihleri ne zaman açıklanıyor? Tercihler ne zaman bitiyor? 2019 YKS takvimi

Üniversite tercihleri ne zaman açıklanıyor? Tercihler ne zaman bitiyor? 2019 YKS takvimi

Üniversite tercihleri ne zaman açıklanıyor? Tercihler ne zaman bitiyor? 2019 YKS takvimine göre üniversite tercih süreci 29 Temmuz'da tamamlandı. Adaylar üniversite tercihleri ne zaman açıklanacak? sorusuna yanıt arıyor. Üniversite (YKS) tercih sonuçlarının 15 Ağustos'ta açıklanması bekleniyor. İşte detaylar...

15-16 Haziran 2019’da yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YKS) sonuçları 17 Temmuz’da açıklanmıştı.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTİYOR?

Tercihler için 23-29 Temmuz 2019 takvimi gösterilmişti.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN AÇIKLANIYOR?

"2019 YKS yani üniversite tercihleri ne zaman açıklanacak?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Tercih sonuçlarının açıklanma tarihi ile ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı ancak 15 Ağustos'ta açıklanması bekleniyor. Kurban Bayramı'na denk gelmesi nedeniyle bu süre birkaç gün daha gecikebilir. Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin resmî internet adresi olan https://sonuc.osym.gov.tr’den paylaşılacak.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS sonuçlarına göre bir programa kaydolan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2019 tarihlerinde alınacak. Elektronik kayıtlar da 19-21 Ağustos 2019 tarihleri itibarıyla gerçekleştirilecek.

Kayıt hakkı elde eden öğrencilerin, kayıt için aşağıda paylaşılan belgelere sahip olarak kayıt süresi içinde ilgili üniversitelere başvurmaları gerekiyor. Bu zaman içinde kayıt için başvurmayan ya da kayıt işlemlerini bitiremeyen öğrenciler kayıt haklarını kaybetmiş sayılacak. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya dayeni tarihli mezuniyet belgesi, Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge, 2 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf, Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri gerekir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN