İmam Şarani Kadir gecesi hesabı 2019 | Bu gece Kadir gecesi mi? Bin aydan daha hayırlı…

İmam Şarani Kadir gecesi hesabı 2019 | Bu gece Kadir gecesi mi? Bin aydan daha hayırlı…

İmam Şarani’ye göre Kadir gecesi hesabı 2019’da en çok aranan konular arasında yer alıyor. Türkiye’de ve dünyada Cuma gününe denk gelen Kadir gecesi için çeşitli rivayetler dolaşırken, İmam Şarani’nin Kadir gecesi hesabı da 2019’da yeniden gündeme geldi. Peki bu gece Kadir gecesi mi? İşte Kadir gecesine dair aradıklarınız…

İmam Şarani Kadir gecesi hesabı ile birçok konuya açıklık getirmiş. Akıllarda soru işareti olarak kalan bir soru da bu gece Kadir gecesi mi? sorusu. Kadir gecesi, tüm yurttaki camilerde, dualarla idrak ediliyor. Ramazan-ı Şerif’in içerisinde yer alan Kadir gecesinde Müslümanlar, namaz kılıp ibadet ediyor. Bu gecenin Kadir gecesi olup olmadığını sorgulayanlar ise İmam Şarani Kadir gecesi hesabını 2019’da soruşturuyor. Peki bu gece Kadir gecesi mi? İşte bin aydan daha hayırlı olduğu söylenen Kadir gecesine dair aradıklarınız…

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

 

İmam Şarani’ye göre Kadir gecesi hesabı

'Ramazan’ın her bir gecesi çok kıymetli olduğundan ötürü Allahü têâlâ, kullarım yalnızca Kadir gecesinde değil de Ramazan ayının her gecesini ibadetle geçirip istifade etsinler diye ‘kadir gecesini’ Ramazan-ı Şerif’in geceleri içinde gizli kılmıştır. Kadir gecesini İmam Şarani’ye göre; Ramazan ayının tekli gecelerinde aramak gerekiyor. Çünkü Allah tektir. Onun içindir ki tekli gecelerde aramak gerekir. Bir söylentiye göre Kadir gecesi, Ramazan-ı Şerif’in 27. gecesidir. Fakat diğer gecelerde de aramak gerekir. İmamı Şarani Hazretleri 30 sene, Ramazan ayının giriş günlerine göre tespit edip Kadir gecesini ihya etmişlerdir. İmam Şarani'ye göre Kadir gecesi; pazartesi günü girerse 20'yi 21'e bağlayan gece, pazar günü girerse 28'i 29'a bağlayan gece, çarşamba günü girerse 18'i 19'a bağlayan gece, salı günü girerse 26'yı 27'ye bağlayan gece, cuma günü girerse 16'yı 17'ye bağlayan gece, perşembe günü girerse 24'ü 25'e bağlayan gece, cumartesi günü girerse 22'yi 23'e bağlayan gece olarak idrak edilir.

19-05/31/kadir-gecesi-1559295746.jpg

Bu gece Kadir gecesi mi?

İmamı Şarani Hz. bu usulla 30 yıl Kadir gecesini bulup ihya etmiştir. Birçok evliya da bu usul ile Kadir gecesini bulmuştur. Bu tespite göre; 2019 kadir gecesi bu sene Ramazanın 20'yi 21'e bağlayan gece yani 25 Mayıs 2019 cumartesi gecesidir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN