Nusra Cephesi, eğit-donat elemanlarını serbest bıraktı

Nusra Cephesi, eğit-donat elemanlarını serbest bıraktı

Altı bin savaşçının eğitilmesi hedefiyle yola çıkıp yalnızca 54 kişiyinin eğitildiği, bu kişilerin de Nusra Cephesi tarafından kaçırılmasıyla alay konusu olan eğit-donat birliğinin bazı üyeleri serbest bırakıldı.

El-Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi, iki hafta önce kaçırdığı eğit-donat elemanlarından bazılarını serbest bıraktığı bildirildi. Sosyal medya üzerinden yayımlanan "30. Birlik" imzalı bildiride, ABD tarafından eğitilen ve Nusra Cephesi tarafından alıkonulan savaşçılardan yedi tanesinin serbest bırakıldığı açıklandı. Eğit-donat elemanlarından oluşan 30. Birlik, "kardeşlerimiz" diye hitap ettiği Nusra Cephesi'ne, savaşçılarını serbest bıraktığı için teşekkür etti.

"Kardeşlerimizi komutanımız ve diğer savaşçılarımızın da serbest bırakılması konusunda uyarıyoruz" denilen bildiride, Suriye'nin kuzeyinde kaçırılan savaşçıların nerede serbest bırakıldığı açıklanmadı.

Türkiye ve ABD'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen eğit-donat programında, 6 bin kişinin eğitilmesi planlanırken yalnızca 54 savaşçı eğitilmiş, bunlar da Nusra Cephesi tarafından kaçırılmıştı. Nusra, savaşçıları ABD çıkarlarına hizmet etmekle suçlamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN