Pentagon'dan açıklama: Suriye'deki tüm hedefleri başarıyla vurduk

Pentagon'dan açıklama: Suriye'deki tüm hedefleri başarıyla vurduk

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Suriye'de hükümet hedeflerine 100'den fazla füzeyle yapılan saldırı sonrası yeni açıklama yayımladı. Pentagon "Tüm hedefleri başarıyla vurduk" ifadelerini kullandı.

Pentagoon sözcüsü Dana White gazetecilere yaptığı açıklamada ABD-Fransa- İngiltere ortak operasyonu ile Suriye'ye yönelik füze saldırılarında 'tüm hedefleri başarıyla vurduklarını' öne sürdü.

White " Suriye'de sorun aramıyoruz ancak uluslararası hukukun bu kadar ağır şekilde ihal edilmesine izin veremeyiz. Tüm hedefleri başarıyla vurduk. Saldırılar meşru, yasal ve orantılıydı" dedi.

"Esad hükümetinin kimyasal silah programı sağlam darbe aldı" diyen White "Kimyasal silahları tekrar kullanma kabiliyetinin ciddi ölçüde azaldığına eminiz" diye konuştu.

Saldırıların 'ABD politikasında bir değişikliği ya da rejim değişikliği girişimi' anlamına gelmediğini söyleyen White Rusya'ya da 'Esad'ın elindeki tüm kimyasal silahalrı teslim etmesini sağlama sözünü tutması' çağrısında bulundu.

Suriye ve Rusya'dan yapılan açıkmalarda 100 füzeden 70'nin havada imha edildiği ileri sürülmüştü. 

Donald Trump Twitter hesabından yaptığı açıklamada operasyonla ilgili 'mükemmeldi' ifadesini kullanmıştı. Trump "İngiliz ve Fransız ordusuna ayrıca teşekkür ederim. Daha iyi bir sonuç elde edemezdik. Misyon tamamlanmıştır" demişti. 

FRANSA'DAN AÇIKLAMA

Benzer bir açıklama ise Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'dan geldi. Le Drian, "Belirlenen hedeflere ulaşıldı. Esad rejiminin kimyasal varlığının önemli bir kısmı yok edildi" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN