Rusya'dan ABD'ye: Ülke ilişkileri bir kişinin sabah kalktığındaki ruh haline bağlı olmamalı

Rusya'dan ABD'ye: Ülke ilişkileri bir kişinin sabah kalktığındaki ruh haline bağlı olmamalı

Rusya Başbakan Yardımcısı Dvorkoviç, Trump'ın tweet'leri ile ilgili sert açıklamalarda bulunarak, "Ülke ilişkileri bir kişinin sabah kalktığındaki ruh haline bağlı olmamalı" dedi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise ABD ile iletişim kanallarının açık olduğunu söyleyerek, "Suriye'de Libya gibi bir maceraya kalkışılmasın" dedi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, Krasnoyarsk Ekonomi Forumu’nda yaptığı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump’ın 2 gündür Suriye ve Rusya'ya ilişkin attığı tweet'lerle ilgili konuştu.

"BÖYLE RİSKLER ALAMAYIZ"

Dvorkoviç "Her türlü ilişki için güven gereklidir, güven olmadan ilerleme kaydedilemez. Biz de okyanus ötesindeki birinin sabah uyandığındaki ruh haline ve ertesi gün kalktığında aklına gelenlere bel bağlayamayız. Böyle riskler alamayız" dedi.

Dvorkoviç açıklamalarına “Bu Avrupa iş dünyasını ilgilendiren de bir mesele. Avrupa yaptırımlara katıldı. Ne oldu? Elinize bir şey geçti mi?… Çok şey kaybettiniz” sözleriyle devam etti. 

LAVROV: ABD MACERAYA KALKIŞMASIN

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'deki durumla ilgili konuştu. Lavrov ABD ile iletişim kanallarının açık olduğunu söyleyerek, "Suriye'de Libya gibi bir maceraya kalkışılmasın" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'de yükselen tansiyonla ilgili açıklamalarda bulundu.

"Ultimatom ve tehditler Suriye'de diyaloğa yardımcı olmuyor" diyen Lavrov, "En ufak bir yanlış hesap yeni göç dalgalarına yol açar" ifadelerini kullandı.

ABD ile iletişim kanallarının açık olduğunu belirten Lavrov, "Suriye'de Libya gibi bir maceraya kalkışılmasın" şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

Trump, Twitter’da önceki gün "Hazır ol Rusya, füzeler geliyor" ifadelerini kullandığı bir tweet atmış ve savaş senaryolarının tartışılmasına neden olmuştu.

Dün de tamamen farklı bir tutum sergileyerek ''Suriye'ye saldırının ne zaman gerçekleceğini asla söylemedim. Çok yakında olabilir ya da hiç de yakın olmayabilir” sözleriyle tüm dünyayı şaşırtmıştı. Trump, ikili ilişkilerin bu kadar kötü olması için bir sebep olmadığını da ifade etmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN