İstanbul'da dev final! UEFA Süper Kupa finalinde Liverpool kupaya uzandı

İstanbul'da dev final! UEFA Süper Kupa finalinde Liverpool kupaya uzandı

Liverpool, normal süresi 1-1, uzatma bölümü 2-2 tamamlanan maçta Chelsea'ye penaltılarda 5-4 üstünlük kurarak UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu.

İngiltere'nin yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinden çok sayıda futbolsever, karşılaşmayı tribünden izlerken İstanbul ve Vodafone Park, tarihi günlerinden birini yaşadı.

36. dakikada Chelsea golü buldu. Giroud, Pulisic'in ara pasıyla ceza sahasına hareketlendi. Fransız forvet, kale sahası sol çaprazından yerden yaptığı vuruşla topu kaleci Adrian'ın solundan ağlara gönderdi: 0-1

19-08/15/d3.jpg

İngiltere temsilcilerinin karşılaştığı UEFA Süper Kupa maçında Chelsea, Liverpool önünde ilk yarıyı 1-0 üstün bitirdi.

İkinci yarı golle başladı. Liverpool, 48. dakikada Sadio Mane ile beraberliği sağladı. Karşılaşmanın normal süresi 1-1 sona erdi.

95. dakikada yeniden sahneye çıkan Sadio Mane, Liverpool'u öne geçirdi.

 19-08/15/skln.png

Chelsea, 99. dakikada penaltı kazandı. Penaltı atışını kullanan Jorginho, yeniden eşitliği sağladı. Liverpool-Chelsea karşılaşmasının uzatma bölümü 2-2'lik eşitlikle sonuçlandı ve karşılaşma penaltılara gitti.

Penaltı atışlarında Liverpool, 5 penaltıyı da gole çevirirken Chelsea'de Abraham 5. penaltıyı atamadı. Bu sonuçla Liverpool, UEFA Süper Kupa'yı müzesine götürdü.

İLK 11'LER

Liverpool: Adrian, Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson, Milner, Oxlade-Chamberlain, Salah, Mane.

Chelsea: Kepa, Azpilicueta, Christensen, Zouma, Emerson, Kante, Jorginho, Kovacic, Pulisic, Pedro, Giroud.

19-08/14/1039919941.jpg

TARİHTE İLK KEZ KADIN HAKEM

İlk kez UEFA’nın erkekler kategorisindeki üst düzey bir karşılaşmasında kadın hakem düdük çalıyor. Fransız hakem Stephanie Frappart’ın yönettiği mücadelede yardımcılıklarını vatandaşı Manuela Nicolosi ve İrlanda Cumhuriyeti’nden Michelle O’Neal yapıyor. Müsabakanın dördüncü hakemi ise FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN