Wes Craven kimdir?

Wes Craven kimdir?

ABD'li korku filmleri yönetmeni Wes Craven'ın, pazar günü Los Angeles'ta bulunan evinde öldüğü bildirildi. Peki, Wes Craven kimdir?

Elm Sokağı'nda Kabus ve Çığlık filmlerinin yönetmeni Wes Craven hayatını kaybetti. Peki, Wes Craven kimdir?

Wes Craven kimdir?

Korku filmlerinin efsane yönetmeni Wes Craven, 2 Ağustos 1939‘da Amerika Birleşik Devletleri’nin Ohio eyaletinde dünyaya geldi. Wheaton Üniversitesi’nde yazarlık ve psikoloji okuduktan sonra John Hopkins Üniversitesi’nde yazarlık seminerlerine katılan Craven, aynı üniversitede master yaptı ve bu üniversiteden mezun oldu. Sinema sektörüne ise New York’da ses teknisyenliği yaparak girdi.

Wes Craven’nin yönetmenliğe ilk adımı 1971 yılında Sean Cunningham‘la beraber “Together” filmiyle başladı. 1972 yılında da ilk filmi olan “Soldaki Son Ev”i bitirdi. Craven, ilk filminde de korku temasını seçmişti. İlk filmi büyük bir başarı elde etti. Bu başarı 1977 yılında “Hills Have Eyes” adlı filmi çekmesini sağladı.

Craven, ‘Freddy Krueger’ karakterini yarattığı ‘Elm Sokağı'nda Kabusu’ filmiyle kendisini dünyaya tanıttı. 1984 yılında çekilen filmde oynayan Johnny Depp de büyük bir başarı elde etti. Ancak Craven, serinin 7 filminden sadece 2’sinin yönetmenliği yaptı.

‘Elm Sokağı Kabusu’nda elde ettiği başarının ardından Craven, 1985 yılında “Hills Have Eyes” serisinin ikincisini yönetti. Korku sinemasının en popüler olduğu bu dönemde artık klasikler arasında yerini almış “The Serpent And The Rainbow” adlı filmi çekti. 1995 yılında başrolünde Eddie Murphy‘nin yer aldığı “Vampire in Brooklyn”nin yönetmenliğini yaptı.

Wes Craven, 1996 yılında ilki çekilen “Çığlık” serisinin ilk filmini çekti. Gişede inanılmaz bir hasılat yapan filmin 1997 ve 2000 yılında çekilen devam filmlerinde de aynı yönetmen ile çalışıldı. Wes Crevan, en son 2006 yılında 20 yönetmenin ortak çalışması olan ve Paris’i anlatan “I Love You Paris” adlı çalışmada yer aldı. Korku filmlerinin unutulmaz yönetmeni Wes Craven, 30 Ağustos 2015 yılında Los Angeles'taki evinde yaşamını yitirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN