Restoran açtıran yaprak sarması sırrı! 40 yıllık ustası ‘Şimdiye kadar söylememiştim’ dedi! Deneyen ticarete döküyor

Restoran açtıran yaprak sarması sırrı! 40 yıllık ustası ‘Şimdiye kadar söylememiştim’ dedi! Deneyen ticarete döküyor

Sofraların en sevilen atıştırmalıkları arasında yer alan yaprak sarmasını isterseniz ana yemek isterseniz de aperatif olarak tüketebilirsiniz. 7'den 70'e herkesin bayılarak tükettiği yaprak sarmasının gerçek sırrı 40 yıllık ustasından geldi. “Şimdiye kadar paylaşmadım” diyerek yaprak sarmasının lezzetli olma sırrına açıkladı. İşte yaprak sarmasını lezzetli yapan o yöntem…

Yaptığınız yaprak sarmalarının lezzetine lezzet katan o yöntem işin ustasından geldi. Türk mutfağında en sevilen yemeklerden biri olarak karşımıza çıkan yaprak sarması akşam yemeklerinde, mevlütlerde, düğünlerde ya da iftar sofralarında mutlaka yerini alıyor. Yalnızca Türkiye ile sınırlı kalmayıp İran, Irak, Suriye ve Azerbaycan'da da sıklıkla yapılan yaprak sarmasının lezzet tüyosu sonunda ortaya çıktı. İşte yaprak sarmasını lezzetli yapan o yöntem…

YAPRAK SARMALARI DAHA LEZZETLİ OLACAK

Yaprak sarmasının daha lezzetli olması için öncelikle kemik haşlayarak işe başlamanız gerekiyor. Bu kemiği yaprak sardığımız tencerenin üzerine koyduktan sonra kemik suyunu da sarmaların içerisine ilave ediniz. Yaptığınız sarma ve büyüklüğüne göre koyacağınız kemik suyu miktarı değişiklik gösterirken ortalama bir tencere için 2 bardak kadar yeterli olacaktır. Sarmaların içerisine eklediğiniz kemik suyu lezzeti ikiye katlarken dileyen kişiler kemik koymadan da yapabilir.

sarma-et.jpg

Eğer evde kemik suyu bulunmuyorsa aynı lezzeti et suyuyla da yıkayıp yakalayabilirsiniz. Sarmanın içerisine et ekleyerek daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Ancak burada dikkat edeceğiniz en önemli noktalardan biri yaprak sarması pişirirken hazır marketlerde satılan et suyu ya da tavuk suyunu kullanmamaktır. Lezzetin asıl sırrı kendi yaptığınız doğal et ya da kemik suyunda yatıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN