Yerli otomobil TOGG'un ilk test sürüşünü Erdoğan yaptı

Yerli otomobil TOGG'un ilk test sürüşünü Erdoğan yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli otomobilin direksiyonuna geçti. Erdoğan, Bilişim Vadisi'nin içerisinde yerli otomobilinin SUV modelini kullanarak test etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze'de "Bilişim Vadisi"nin resmi açılış töreni ile yerli otomobilin tanıtıldığı "Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Yeniliğe Yolculuk Buluşması" programının ardından "Türkiye'nin Otomobili"nin SUV modelinin direksiyonuna geçti.

Erdoğan'a, Bilişim Vadisi'nde gerçekleştirdiği test sürüşünde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOGG Üst Yöneticisi Mehmet Gürcan Karakaş ile torunu Ahmet Akif Albayrak da eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, test sürüşünün ardından araçtan inerek beraberindekilerle fotoğraf çektirdi.

-Erdoğan, Twitter hesabından da yerli otomobile ilişkin paylaşımda bulundu. Paylaşımda, yerli SUV aracın yanında katılımcılara el salladığı fotoğrafa yer veren Erdoğan, "Kendimize inandığımızda, kendimize güvendiğimizde aşamayacağımız engel yoktur. Türkiye'nin Otomobili hayırlı uğurlu olsun." ifadesini kullandı.

19-12/27/ed.jpg

ERDOĞAN: TÜRKİYE'NİN YARINLARINI GÜÇLENDİRECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze'de "Bilişim Vadisi"nin resmi açılış töreni ile yerli otomobilin tanıtılacağı "Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Yeniliğe Yolculuk Buluşması" programında konuştu.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Bugün ülkemiz için tarihi bir güne, Türkiye'nin 60 yıllık rüyasının gerçeğe dönüşmesine hep birlikte şahitlik ediyoruz. Türkiye'nin kendi otomobilini üretmesi gerektiğini hep dile getirdik.

 

100'ün üzerinde mühendis gecesini gündüzüne katarak çalıştı. İçinde bulunduğumuz bu mekanı da özellikle seçtik. Burası Türkiye'nin Bilişim Vadisi. Burası Türkiye'nin yarınlarını güçlendirecek teknoloji üssü.

 Yıllardır Türkiye’nin kendi otomobilini üretmesi gerektiğini, bizim montajcılıktan çok daha iyisine layık olduğunuzu hep dile getiririz. Ülkemizi 350 bini bile bulmayan otomotiv üretim potansiyelinden 1,5 milyonun üzerinde bir otomotiv üretim seviyesine çıkardık. Bu sektördeki ihracatımız 32 milyar dolara ulaştı. Ama maalesef kendi otomobilimizi üretme çabalarımızda uzun süre netice alamadık. Bu konuda birçok adım attık. Girişimde bulunduk. Bizim hayalimiz tüm hakları ülkemize ait olan, tasarımcılarımızın emekleriyle yoğrulan, milli teknolojilerle üretilen dünyaya adımızı duyuracak bir otomobile sahip olmaktı. Bunun için de bir babayiğit arıyorduk. Nihayetinde milletimizin bu hayaline gönül veren babayiğitler ortaya çıktı ve TOGG’u kurdu.

19-12/27/resized_120dd-1634_tur_picture_20191227_20307498_20307497.jpg

'YENİ DEĞİL, 60 YILLIK HAYAL'

Türkiye'nin yerli ve milli otomobil arayışı yeni değil, 60 yıldır bu hayalin peşinde koştuk. Devrim'in hikayesi, aynı zamanda bize hayallerimizin nasıl kabusa dönüştürüldüğünün de örneğidir. Daha önce uçak yapan mühendislerimizin başına ne gelmişse Devrim otomobilinin de başına aynısı gelmiştir. Bu zihniyet bu gün de faaliyette. Devrim otomobili için harekete geçildiğinde 'Türkler otomobil üretemez' diye kampanya başlatıyorlar. Dönemin Sanayi Bakanı da buna katılıyor. Bunlar birkaç yıl sonra yabancı firmaların fabrikalarını alkışlamışlardır.

Ülkemizin ilk motor fabrikası teşebbüsünü başlatan Necmettin Erbakan Hocamızı da minnetle yad ediyoruz. Kaybettiğimiz yılların hesabını da milletimize bırakıyoruz.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN