YKS puan hesaplama nasıl yapılır? İşte YKS net puan hesaplama programı

YKS puan hesaplama nasıl yapılır? İşte YKS net puan hesaplama programı

YKS puan hesaplama nasıl yapılır. Bugün TYT ile YKS'nin birinci oturumu tamamlanırken, üniversite adayları bu sorunun cevabını merak ediyor. Sınavdan sonra adaylar YKS puan hesaplama yöntemlerini araştırmaya başladı. Haberimizde 2018 YKS net puan hesaplama programı ile ilgili merak ettiğiniz detayları bulabilirsiniz.

30 Haziran ve 1 Temmuz günleri YKS sınavı yapıldı. Sınava giren öğrenci adayları şimdi YKS puan hesaplama nasıl oluyor? sorusunun yanıtını araştırıyor. YKS net puan hesaplama programı hakkında merak edilen tüm ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz.  

2018 YKS'ye giren yaklaşık 2 milyon 300 in öğrenci adayı YKS netleri nasıl hesaplanır? merak ediyor puan hesaplama robotları ile alabilecekleri puanları hesaplıyorlar. YKS'ye giren öğrenci adaylarına ÖSYM sınav sorularının ve cevaplarının 1 Temmuz akşamı açıklanacağını duyurmuştu. Şimdi soru ve cevapları gören öğrenciler olası 2018 YKS puan hesaplamaya çalışıyor. 

ÖSYM tarafından soruların ve cevaplarının açıklanmasından sonra öğrenciler kendi netlerini ve tahmini sınav sonucunu öğrenmek istiyor. Öğrenciler YKS puan hesaplama sistemini merak ediyor? YKS puan hesaplaması nasıl olacak? YKS'de kaç net kaç puan yapar? İşte YKS net puan hesaplama ile ilgili merak edilen her şey...

Üniversiteye giriş için YKS sınavına giren öğrenciler ter döktü. Haberimizde yer alan linke tıklayarak karşınıza çıkan panele YKS netlerinizi yazarak olası YKS puanınızı hesaplayabilirsiniz.

18-06/28/yks-sorulari-ve-cevaplari-ne-zaman-aciklanacak-1530180546.jpg

YKS PUANI HESAPLAMA | LYS PUAN HESAPLAMA ROBOTU

Üniversite öğrencisi olmak isteyen adaylar için YKS sınavı geride kaldı. Adaylar ÖSYM'nin soruları ve yanıtlarını açıklamasından sonra sınavlardaki tahmini netleri ile YKS puanını hesaplamak istiyor. Haberimizdeki YKS puan hesaplama robotu ile tahmini YKS sonucunuzu şimdiden öğrenebilirsiniz. Adayların, ÖSYM'nin puan hesaplarken uyguladığı standart sapma hususunu dikkate alması gerekiyor.

YKS VE TYT PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYIN 

18-06/28/yks-puan-hesaplama.jpg

YKS PUAN HESAPLAMA SİSTEMİ NASIL ÇALIŞACAK?

ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) adayların puanlarının hesaplanması için gereken kriterlerde güncelleme yaptı. 2018 YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için Türkçe veya temel matematik testlerinin birinden en az 0.5; Alan Yeterlilik Testi’nde (AYT) ise ilgili puan türünün hesaplanabilmesi için gerekli testlerin birinden en az 0.5 puan elde edilmesi gerekecek.

Düzenlemeden önce TYT’de temel matematik ve Türkçe testlerinin ‘her birinden’ en az 0.5 ham puana ihtiyaç duyuluyordu. AYT’de ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için adayların ilgili testlerden minimum 0.5 ham puan almaları bekleniyordu.

ÖSYM YKS SORULARI VE CEVAPLARINI NE ZAMAN AÇIKLAYACAK? 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca  yapılan açıklamada Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sorularının tamamının 1 Temmuz Pazar günü akşam internet sitesinden yayımlanacağı belirtilirken belli bir saat verilmedi. Ama cevapların saat 16:00'da açıklanması bekleniyor. 

2018 YKS'DE BİR İLK

Bu yıl YKS sonrası adaylar şifreleriyle aday işlemleri sistemi üzerinden kendi cevap kağıtlarını ve soruların tamamını görebilecekler. 

18-06/28/yks-1-1530173245.jpg

ÖSYM'DEN YAPILAN AÇIKLAMANIN TAM METNİ

30 Haziran cumartesi ve 1 Temmuz pazar günü YKS 2018 sınavına girenler için ÖSYM'nin yaptığı açıklama şu şekilde:

'Sınav sonuçlarını açıklarken süre konusunda sürpriz yapmak gibi bir iddiamız yok. Önemli olan, sağlıklı şekilde sonuçları üretelim. Çünkü sürprizin kurumsal açıdan maliyeti şu; sabaha kadar kişileri çalıştırmak zorundasınız, yorgun bir şekilde hata yapma riski olabiliyor. Dolayısıyla süreyi öne çekme konusunda çok özel bir gayretimiz olmayacak. Ama makul bir süre içinde açıklamaya çalışacağız."

Adaylar YKS sonuçlarını Temmuz 2018'de, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden öğrenebileceklerdir. Adaylara sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. '

YKS SONUÇLARI NASIL NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

YKS sonuç belgesi adaylara gönderilmeyecek. Adaylar, YKS sonuçlarını, TC. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin (https://sonuc.osym.gov.tr) internet adresinden öğrenebilecek.

2018 YKS SORULARI CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

18-06/28/yks2-1530173557.jpg

YKS SONUÇLARINDA HANGİ BİLGİLER OLACAK? 

Adaylara sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. Üniversite adayları YKS sonuçlarını Temmuz 2018, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden öğrenebileceklerdir.  Sonuçlarda şu bilgiler bulunacaktır:

• YKS testlerindeki doğru ve yanlış cevap sayısı

• TYT puanları ve başarı sıraları

• YKS puanları ve başarı sıraları

• Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)

• Yerleştirme puanları ve başarı sıraları

YKS puan hesaplama nasıl yapılır. Bugün TYT ile YKS'nin birinci oturumu tamamlanırken, üniversite adayları bu sorunun cevabını merak ediyor. Sınavdan sonra adaylar YKS puan hesaplama yöntemlerini araştırmaya başladı. Haberimizde 2018 YKS net puan hesaplama programı ile ilgili merak ettiğiniz detayları bulabilirsiniz.

18-07/01/lgs-1530443544.jpg

YKS VE TYT PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYIN 

18-06/28/yks-puan-hesaplama.jpg

YKS PUAN HESAPLAMA SİSTEMİ

2018 YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için Türkçe veya temel matematik testlerinin birinden en az 0.5; Alan Yeterlilik Testi’nde (AYT) ise ilgili puan türünün hesaplanabilmesi için gerekli testlerin birinden en az 0.5 puan elde edilmesi gerekecek.

SINAV KOLAYMIYDI ZOR MUYDU? 

Yağmur Ergül: Sınav genel kolaydı ama Türkçe’de paragraf soruları uzun olduğu için zorlandım. Felsefe soruları da zordu. Matematik dersim iyi olmadığı için sınavım da kötü geçti. Bence sınavın belirleyicisi sözel alanda Türkçe olacak.

Ali Asil: İlk kez girdim üniversite sınavına. Genel olarak iyi geçti ama felsefe zordu, matematik zaman aldı. Türkçe’de bir iki tane ilginç soru vadı. Fen ve sosyal de kolaydı. Geometri orta zorluktaydı. Bence belirleyici matematik olacak.

Ozan Bakırdaş: Bir vakıf üniversitesinde Rus dili ve edebiyatı okuyorum. Sorular genel olarak kolaydı ama süre yetmedi.

Güvenç Cinay: Türkçe’de paragraf, fende kimya soruları zordu. Geometriye çok çalıştığım için zor mu, kolay mı diye yorum yapamıyorum. Genel olarak ise Türkçe ve matematik zor geldi bana. Din kültürü sorularının da gereksiz biçimde zor olduğunu düşünüyorum.

Çağla: Yani koca sene boyunca tyt mat konularına boşuna çalıştık bunu mu anlatmak istediniz

Umut: Bugünden sonra gün saymaya başlıyoruz bir sonraki tyt ye ben giriyorum hedef nişantaşı %12 burs amin

Mehmet Yıldız: herkesin ortak düşüncesi zamandı.. şu zamanı çöz artık ösym

Muhammed: TYT’nin bu kadar dengesiz bir soru politikası uygulaması AYT’de izlenecek soru politikasını ortaya koyuyor.

Enes: Son yılların en kolay sınavıydı #tyt

Beyza Akyıldız: Türkçe’de çok oyalandım, sorular zordu. Seçenekler arasında kaldım. Matematik ve geometriyi yetiştiremedim. Felsefe soruları yorum ağırlıklıydı. Din kültüründe de zorlandım.

Zeynep: Tyt’deki Türkçe sorularını hazırlayan heyete selamlar resmen sınava girmedikte roman okuduk

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN