Ankara Kurban kesim yerleri belli oldu - Ankara haberleri

Ankara Kurban kesim yerleri belli oldu - Ankara haberleri

Kurban Bayramı nedeniyle Başkentlilerin en çok merak ettiği konuların başında gelen Kurban Bayramı kesim yerlerini yazımızdan takip edebilirsiniz. Ankara ilçelerinde kesim nerede yapılacak? Hazırlıklar nasıl gidiyor gibi merak ettiğiniz tüm detaylar yazımızda. İşte Ankara için kurban kesim mekanları ve detayları...

Vatandaşlar tarafından her Kurban Bayramı’nda yoğun ilgi gören Ankara'ya ait kurbanlık kesim alanları belirlendi. Başkentliler 2016 Kurban Bayramınında kesim yerlerini yazımızdan takip edebilirler. Ankara'da park, cadde, sokak, meydan gibi umuma açık ve çevre hijyen şartları yeterli olmayan mahallerde kurban kesimine kesinlikle izin verilmeyecek. Kurban kesim yerleri dışında belirlenen usul ve esaslara aykırı olarak kurban kesenler hakkında yasal işlem yapılacağı hususu, mahalli mutat vasıtalarla vatandaşlara önceden duyurulacak. İşte Ankaralıların en çok merak ettiği detaylar...

ANKARA KURBAN KESİM NOKTALARI

Altındağ'da Karapürçek Mahallesi, Çankaya'da Mühye Köyü, Emek ve Ayrancı Pazar Yeri, Etimesgut'ta Optimum Alışveriş Merkezi yanı ile Bağlıca köyü, Keçiören'de Ovacık Mahallesi, Mamak'ta Samsun Karayolu üzerindeki Ortaköy mevkisi, Yenimahalle'de ise Hurdacılar Sitesi karşısı ile Batıkent ilkyerleşim Mahallesi. Belediye'nin hizmete sunduğu Yakacık Kurban Satış ve Kesim Yeri. Gölbaşı'nda ise Kurban Satış ve kesim yeri, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki alanında olacak. Sincan'da kurbanlık satış yerleri ise Çimşit Mahallesi'ndeki Göçmen Blokları yanında kurulan alan ile Yenikent ve Törekent Mahallesi'ndeki Belören mevkisinde gerçekleştirilecek.

Altındağ: Aydınlıkevler Pazar Yeri, Doğantepe Pazar Yeri, İskitler Pazar Yeri, Belediye'nin Karapürçek'teki tesisleri ile Site Yıldız Pazar Yeri.

Çankaya: Mühye Köyü, Emek Pazar Yeri ve Ayrancı Pazar Yeri.

Mamak: Ortaköy Kurbanlık Satış Alanı ve Mamak Pazar Yeri.

Etimesgut: Optimum Alışveriş Merkezi yanı, Elvankent Kapalı Pazar Yeri, Alsancak Pazar Yeri, Eryaman 1. Etap Kapalı Pazar Yeri, Güzelkent Pazar Yeri ve Bağlıca Köyü.

Keçiören: Aktepe Pazar Yeri, Atapark Pazar Yeri, Ayvalı Pazar Yeri, Çaldıran Pazar Yeri, Yeşiltepe Pazar Yeri, Esertepe Pazar Yeri, Kalaba Pazar Yeri, Ovacık Kesim Yeri, Ufuktepe Pazar Yeri, Uyanış Pazar Yeri ve 23 Nisan Pazar Yeri.

Yenimahalle: Batıkent İlkyerleşim Mahallesi, Batıkent Andaç Pazar Yeri, Batıkent Ergazi Pazar Yeri, Demetevler Pazarı, Hurdacılar Sitesi karşısı, Serhat Pazar Yeri, Şentepe Pazarı ve Ümitköy Pazarı.

Gölbaşı'nda ise Kurban Satış ve kesim yeri, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki alanında olacak.

YENİMAHALLE KURBAN KESİM ALANLARI

Yenimahalle Belediyesi, kurbanlık kesim alanlarını Yakacık Kurban Kesim ve Satış Yeri, Andaç Pazar Yeri, Ergazi Pazar Yeri, Şentepe Kapalı Pazar Yeri, Demetevler Pazar Yeri, Turgut Özal Pazar Yeri, Serhat Pazar Yeri, Çamlıca Pazar Yeri ve Yahyalar Pazar Yeri olarak belirledi.

KİMLER KURBAN KESMEKLE YÜKÜMLÜ

Kurban kesmek, akıllı, buluğ çağına ermiş, dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına (nisap) sahip ve yolcu olmayan Müslüman’ın yerine getirmesi gereken bir ibadettir. Temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 20 miskal (80.18 gr) altın veya bunun değerinde para veya eşyaya sahip olan kişi dinen zengindir, dolayısıyla Allah’ın kendisine bahşetmiş olduğu nimetlere şükran ifadesi ve Allah yolunda fedâkarlığın nişanesi olarak kurban kesmelidir.

KURBAN NE ZAMAN KESİLİR?

Kurban (udhiye), eyyâm-ı nahr (kurban kesme günleri) denilen Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günleri kesilir. Kurban kesim vakti, bayram namazı kılınan yerlerde namaz kılındıktan sonra, bayram namazı kılınmayan yerlerde ise ikinci fecrin doğumundan sonra başlar; Zilhiccenin on ikinci günü (bayramın üçüncü günü) güneş batıncaya kadar devam eder. Bu geçen süre içinde gece ve gündüz kurban kesilebilir. Ancak kurbanların gündüz vakti kesilmesi daha uygundur. Diğer kurbanlarda (adak, akika, vb.) ise herhangi bir vakit söz konusu değildir

Kurban Bayramı nedeniyle Başkentlilerin en çok merak ettiği konuların başında gelen Kurban Bayramı kesim yerlerinı yazımızdan takip edebilirsiniz. Ankara ilçelerinde kesim nerede yapılacak? Hazırlıklar nasıl gidiyor gibi merak ettiğiniz tüm detaylar yazımızda.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN