Ford'dan devrim niteliğinde yenilik: Ayakta sürüş imkanı!

Ford'dan devrim niteliğinde yenilik: Ayakta sürüş imkanı!

Otomobil dünyasında devrim niteliğinde yenilik Ford'dan! Ford'un üzerinde çalıştığı yenilik sayesinde sürücüler araçlarını artık ayakta da kullanabilecek. Sistem otomatik algılayacak...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Ford, off-road araç kullanıcıları için devrimsel bir yenilik üzerinde çalışıyor. Yeni tasarım, zorlu arazi koşullarında aracın kontrolünü kolaylaştırmayı amaçlıyor. Bu yeni özellik sayesinde, sürücüler arazi üzerinde ilerlerken karşılarına çıkan engelleri daha iyi görebilmek için araç içerisinde ayağa kalkabilecek.

AYAKTA SÜRÜŞ NASIL OLACAK?

resim-2024-04-17-095218712-001.png

Ford'un geliştirdiği bu sistem, ayağa kalkıldığında aracın normal direksiyon, gaz ve fren pedallarını otomatik olarak devre dışı bırakıyor. Bu sayede sürücüler, özel olarak tasarlanmış sensörler aracılığıyla ayakta dururken bile aracı yönlendirebilecek. Sistem, sürücü tekrar oturduğunda normal sürüş kontrollerini otomatik olarak aktif hale getiriyor.

Ford'dan yapılan açıklamaya göre, ayakta kullanım sırasında aracın hızının çok düşük olacağı belirtiliyor. Bu özellik, özellikle görüşün kısıtlı olduğu dik yokuşlar veya engelli arazi şartlarında sürücülere büyük avantaj sağlayacak. Ford, bu yeni sistemi off-road deneyimini daha güvenli ve kontrollü hale getirmek için tasarladığını vurguladı.

ARAÇ KONTROLÜNÜ MAKSİMİZE EDECEK

Bu yenilikçi tasarım, off-road tutkunlarına sadece yeni bir sürüş deneyimi sunmakla kalmayacak, aynı zamanda arazi şartlarında araç kontrolünü maksimize ederek güvenliği artıracak. Ford, bu teknolojinin araçlarında ne zaman standart hale geleceği konusunda henüz net bir tarih vermedi ancak otomotiv dünyasındaki bu yenilik, off-road severler arasında büyük bir heyecan yarattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN