Turgay Demirel, Hidayet Türkoğlu'na rağmen seçildi

Turgay Demirel, Hidayet Türkoğlu'na rağmen seçildi

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) Avrupa Başkanlığına seçilen Turgay Demirel, TFB Başkanı Hidayet Türkoğlu'na rağmen yarışı kazandı. Türkiye, seçimde Sırp adayı destekledi.

KARAR.COM

Turgay Demirel, TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu'nun Sırp aday Dejan Tomasevic'i desteklemesine rağmen FIBA Avrupa Başkanlığı seçimini kazandı. Demirel, 8 federasyon tarafından aday gösterilmesine rağmen Türkiye tarafından desteklenmedi.

8 ÜLKE ADAY GÖSTERDİ

Konuya ilişkin seçim öncesi açıklama yapan Demirel, TFB ve Hidayet Türkoğlu'na şu sözlerle sitem etmişti:

“1992 yılında başladığım TBF Başkanlığı görevine 6 kez seçilerek 23 yıl süreyle ülkeme ve Türk sporuna hizmet ettim. Bu süreç içerisinde 1994 yılından itibaren FIBA Avrupa ve Dünya yönetimlerinde seçildiğim çeşitli görevlerden sonra, 2014 yılından itibaren FIBA Avrupa Başkanı, FIBA Dünya Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi olarak dünyanın en önemli spor dallarından birinde ülkemi başarıyla temsil ettim. Bu hafta Münih'te yapılacak seçimli FIBA Avrupa Genel Kurulu öncesi tam 8 Basketbol Federasyonu tarafından yeniden FIBA Avrupa Başkanlığına aday olarak gösterildim. Herhangi bir uluslararası spor kuruluşunun bu tür seçimlerinde ilk kez karşılaşılan bazı gerçekleri ve ülkem adına olumsuz algı oluşturan olayları Genel Kurul öncesi kamuoyu ile paylaşmak, şahsıma pek çok kişi ve medya kurumlarından yöneltilen sorulara bir açıklama yapmak artık kaçınılmaz olmuştur”

TÜRK ADAYA KARŞI SIRP ADAYI DESTEKLEDİ

Demirel, hakkında karalama ve itibarsızlaştırma çalışmaları yaptığını iddia etti Hidayet Türkoğlu'nun kendisini desteklemesini beklemediğini belirtmişti.

"ADAYLIĞINA KESİNLİKLE KARŞIYIZ"

Demirel, Türkoğlu hakkında şu iddialarda bulunmuştu:

“Seçilmesi ile birlikte şahsımı karalamak ve itibarsızlaştırmak amacıyla pek çok asılsız yalan haberler üreten bu kişiden ve ekibinden zaten herhangi bir destek görmeyeceğimi biliyor ve beklemiyordum. Ancak böyle bir milli meselede, başka bir ülkeden aday çıkarmak için bu kadar gayret sarf etmeleri, her türlü desteği vereceklerini söyleyerek ikna etmeleri ve üstelik bu kişinin Sırbistan Basketbol Federasyonu genel sekreteri olması, geldikleri noktayı açıkça göstermektedir. Seçime çok az bir zaman kala tüm gayretlerine ve sağladıkları imkanlara rağmen netice alamayacaklarını düşünen Hidayet Türkoğlu ve ekibi, en son hamle olarak kendi e-posta adresinden 49 Federasyona bir mektup gönderme cüretini de göstermiş; bu yazıda ‘Turgay Demirel'in’ adaylığına kesinlikle karşı olduklarını; diğer iki aday ile iyi ilişkiler içinde olduklarını ve desteklediklerini söyleyerek iki adayın bana karşı birleşmesini teşvik etmeye çalışmıştır. Bu son davranışla birlikte tüm bu eylemlerini ifade etmek için kullanılacak kelimenin ne olduğu herkesin anlayabileceği kadar açıktır”

HİDAYET TÜRKOĞLU KENDİNİ SAVUNMUŞTU

TFB'nin Türk adaya karşı Sırp adayı desteklemesini Bakanlığa da bildirdiğini ifade eden Demirel, ülkesinden destek almamasına rağmen seçimleri kazandı.

Konuya ilişkin açıklama yapan TFB Başkanı Hidayet Türkoğlu ise Demirel'in federasyona adaylığına ilişkin bilgi vermediğini söylemiş ve "Taraflı ve etik olmayan tavrı nedeniyle desteklemiyorum" demişti.

DOPİNG SKANDALINDA HİDAYETE DESTEK OLMUŞTU

FIBA Avrupa Başkanlığına seçilen Turgay Demirel, daha önce Hidayet Türkoğlu ile ilgili doping iddialarında kendisine destek vermişti. Doping ile ilgili FIBA tarafından Hidayet Türkoğlu'na verilen cezanın düşürülmesi için çaba sarf etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN