TikTok hesap silme nasıl yapılır?

TikTok hesap silme nasıl yapılır?

Günümüzde oldukça popüler hale gelen bir sosyal medya platformu olan TikTok, yüzlerce milyon kullanıcıya ev sahipliği yapmaktadır. Kullanıcılar kısa videolar atabilmekte, takipçi edinip olabilmekte ve bazı durumlarda TikTok üzerinden alışveriş yapabilmektedir.

Ancak bazı durumlarda (bağımlılık, güvenlik endişeleri vb.) kullanıcıların TikTok hesaplarını silme gereği duyma durumu oluşmaktadır. Bu yüzden bu yazıda tiktok hesap silme nasıl yapılır? sorusu cevaplanacaktır.

TİKTOK HESAP DONDURMA

TikTok’ta hesap silme işlemine geçmeden önce TikTok’ta geçici süreliğine hesap dondurma yolunu da bilmek iyi olacaktır.

Bu işlem şu şekilde yapılır:

  • TikTok açılıp profil simgesine basılır.
  • Menü’den Ayarlar’ın Gizlilik bölümüne erişilir.
  • Hesap bölümündeki “Hesabı Sil veya Devre Dışı Bırak” bölümüne girilip “Hesabı Devre Dışı Bırak” seçilir.
  • Onaylamak için hesaba giriş yapılır, çıkan ekranda “Hesabı Devre Dışı Bırak” ile hesap dondurma işlemi tamamlanır.

Bu basit işlemlerle TikTok hesabınızı, sosyal medyada ara vermek için dondurabilirsiniz. TikTok hesabınız en fazla 30 gün süreyle dondurulabilir.

TİKTOK HESAP SİLME

Çeşitli sebeplerle TikTok hesabını kalıcı olarak silmek isteyen kullanıcılar aşağıdaki yolu izlemelidir.

  • TikTok açılıp profil simgesine basılır.
  • Üç çizgiden Ayarlar’ın Gizlilik bölümüne geçilir.
  • “Hesabı Sil veya Devre Dışı Bırak” alanından “Hesabı Kalıcı Olarak Sil” seçilir.
  • Hesabınızın verilerini indirip indirmeyeceğiniz sorulacaktır. Seçiminizi yaptıktan sonra şifreniz istenecektir.
  • “Hesabı Sil”e basarak hesap silme işlemi tamamlayın.

Bu aşamalarla TikTok hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz. Bu işlemi yaptıktan sonra 30 gün içinde hesabınızda yeniden oturum açarsanız TikTok hesabınızı normal bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz. Aksi takdirde hesap kalıcı olarak silinir ve hesabınızda yeniden oturum açamazsınız. Yeniden oturum açmak için yeni hesap açmanız gerekir.

TİKTOK HESABI SİLİNİNCE NE OLUR?

TikTok hesabını silerseniz TikTok sunucularında saklanmayan bilgileriniz (taslaklar vb.) silinir, satın aldığınız ürünün geri ödemesini alamazsınız ve Direkt Mesajlarınız başkaları tarafından görülebilir.

TİKTOK ŞİFREMİ UNUTTUM?

TikTok hesabınızı silmek için şifre bilgisi gerektiğinden dolayı, eğer şifrenizi unuttuysanız hesabınızı silemezsiniz. Bu durumda Kaydol ekranından giriş yönteminizi seçip “Şifreni Mi Unuttun?”a bastıktan sonra telefon numarası veya e-posta ile şifrenizi sıfırlayın, daha sonra mesajla gelen kodu girip yeni şifrenizi girin ve hesap kapatma adımlarını izleyin.

Alternatif olarak da TikTok’a giriş yaptıktan sonra çıkan simgeler arasından insan simgesine dokunduktan sonra “Zaten Hesabım Var”a basılır. Akabinde çıkan ekranda “Giriş Yapmak İçin Yardım Al”a girerseniz TikTok’a hangi vasıtayla üye olduğunuz bilgisi istenecek ve telefon numarası, e-posta gibi bilgiler girmeniz gerekecek.

Telefon üzerinden kayıt olduysanız telefon onay kodu, e-posta üzerinden kayıt olduysanız da e-posta onay kodu alacaksınız. Daha sonra bu kodu girip kendinize yeni bir Tiktok şifresi belirleyecek ve TikTok’a bu şekilde giriş yapabileceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN