Ürün çekimi için hangi lens kullanılmalı?

Ürün çekimi için hangi lens kullanılmalı?

Ürün Çekimi İçin Hangi Lens Kullanılmalı? Sorusu oldukça merak uyandıran bir konudur. Ürün çekimlerinde istediğimiz kareleri elde edebilmek için bazı ekipmanlara ihtiyacımız olacaktır. Bunlardan birisi de lenslerdir. Lensler çekimini yaptığımız canlı, cansız varlıkların hareket özelliğine göre farklılık gösterebilir.

Canlı bir varlık çekiyorsak eğer bu varlığın hareket etme özelliğini göz önünde bulundurup ona göre lens seçmeliyiz. Cansız, hareketsiz bir varlığın, modelin ürün çekimini yapacaksak daha durağan daha net lensler kullanmamız gerekebilir.

Lensler fotoğraflama konusunda çok büyük bir öneme sahiptir. Ne tür çekim yapacağımız aslında lenslere bağlıdır. Güzel bir sonuç almak istiyorsak bu özellikleri göz önünde bulundurmalıyız.

ÜRÜN ÇEKİMİ İÇİN HANGİ LENS KULLANILMALI?

Ürün Çekimi İçin Hangi Lens Kullanılmalı? Bunlardan biriside zoom lenslerdir. Zoom lensler isminden anlaşıldığı üzere çekimini yaptığımız ürüne zoom yapabilmeniz için üzerinde hareketli parçalar bulundurur. Bu parçalar ise ürün çekimi yapabilmeniz ve durağan bir varlığı çekebilmeniz için kullanışlı olmayabilir.

Prime lenslerde ise bu hareketli parçalardan yoktur. Genellikle fotoğrafçılar ürün çekimlerinde prime lenslere öncelik verirler. Ürün çekimleri için gayet ideal ve kullanışlı lens türlerindendir.

ÜRÜN ÇEKİMİ İÇİN KAÇ MM LENS KULLANILMALIDIR?

Ürün fotoğrafı gibi daha standart çekimler için 18-55 mm ile 18-105 mm aralığında seçimler yapılması önerilir. Lensler sayesinde çekeceğimiz ürünün kalitesi ve seviyesi daha muazzam olacaktır.

ÜRÜN FOTOĞRAFÇILIĞI İÇİN HANGİ LENSLER TERCİH EDİLMELİDİR?

Ürün çekimi için fotoğrafçıların tercih konusu lensleri söyle sıralayabiliriz:

  • Canon EF 24-70 mm f/2.8 II ilk tercih edilen lenslerden biridir. Bir ürünü tüm çıplaklığıyla yansıtmak istiyorsanız bu lense ihtiyacınız olacaktır. Canon EF sayesinde ışık yansımaları vb. sorunların çekimi kötü etkilememesinin önüne geçebilirsiniz.
  • The Nikon AF-S DX Micro-NIKKOR 40 mm f/2.8G lens bir diğer tercih edilen lenslerdendir. Geniş açılı çekim yapma özelliğine sahiptir. Fotoğrafçılar için ideal bir seçimdir.
  • The Sony 30 mm f/ 3.5 bir diğer lens türüdür. Kısa mesafelerde çekilen ürün fotoğraflarında bile mükemmel bir performansa sahiptir. Yakın ürün çekimleri için oldukça tercih edilen bir lens türüdür.

ÜRÜN ÇEKİMİ İÇİN LENSLERDE BİRLİKTE KULLANILAN EKİPMANLAR

Lenslere ihtiyaç duyduğumuz kadar başka hangi ekipmanlara ihtiyacımız vardır? Bunlardan bir tanesi ışıktır. Doğru ışığı bulamazsan elimizdeki hangi lens olursa olsun güzel sonuçlar anlamayız. Işık ne az ne çok olmalıdır.

Diğer bir ekipman ise tripoddur. Makina ve lensimizin güvenliği için önemli ekipmanlardan bir tanesidir. Titreşimi ve sarsıntı hareketleri önleyip daha net kareler elde etmenizde bize yardımcı olur.

Lensler ürün çekimlerinde oldukça ihtiyacımız olan ekipmanlardan başta gelen isimlerdendir. Ne tür lens kullanacağımız ürün fotoğrafımızın bir nevi kaderini belirler. Bu yüzden lens seçimi oldukça önemlidir. Bu sayede daha ilgi çekici ve mükemmel kareler elde edilebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN