Ürün çekimi için ışık nasıl olmalı?

Ürün çekimi için ışık nasıl olmalı?

İnternetin hayatımızı olumlu yönde etkilemesiyle birlikte ürün satışlarının da kolaylarından biri olarak bilinir. Ürün satışlarını daha kaliteli hale getirebilmenin başlıca yollarında ürün çekimi ön plandadır. Ürün çekimindeki en önemli etmenler arasında ürünü çektiğimiz ışık ortamıdır. Ürün çekimi için ışık nasıl olmalı? Okuyun.

Fotoğraf çeken kişinin kullandığı ekipmanlar, kafasında oluşturduğu çekim fikirleri fotoğrafçının ne seviyede sonuçlar çıkaracağını ortaya koyar. Ürün çekimi için ışık nasıl olmalı? Ürün çekiminde sonucun ne kadar net olduğunu belirleyen etmenler arasında çekimde kullandığı ışık pozisyonları da yer alır.

Fotoğrafçı ürün çekimi yaparken aklında oluşturduğu fikirleri, ürünü pazarlama ya yönelik stratejilerini, hangi ışık çekiminde daha iyi sonuçlar elde edeceğini önceden deneyimleyip belirlenmiş olması gerekir. Ürün çekimi için ışık nasıl olmalı? Ürün çekimi için seçilen ışık kaynaklarını inceleyin.

Farklı çekim teknikleri ürünün geleneksel ve dijital ortamda satılmasında katkıda bulunur. Ürün çekimi yapmak kaliteli, profesyonel bir iştir. Işık kaynağı ürün çekiminde önemli bir rol oynar. Işık kaynağının en az iki tane olması gerekir çünkü ürüne derinlik kazandırmak çekimde önem veriler bir etmendir.

Ürün çekiminde çekilen ürünün boyutu göz önüne alındığında serbest ışık ve yumuşak ışık ortaya çıkar. Boyutu büyük ürünleri serbest ışık ile çekerken küçük ürünleri ise yakından çekebilmek için yumuşak ışık kullanmanız gerekir.

PARA-FLAŞ ÜRÜN ÇEKİMİ İÇİN IŞIK NASIL OLMALI?

Sorusuna yanıt olarak ürün ışığı için kullanabileceğiniz kaynaklardan biri para-flaştır. Para-flaş kullanımı yapamayan kişiler masaüstü ya da sabit ışık kullanır. Fotoğrafa 3 boyut kazandırmak için birden fazla ışık kullanmak gerekir. Para-flaş kullanıldığında ışık ayarını istenilen düzeye getirebilmek için birden fazla çekim yapılması gerekir.

IŞIK ÇADIRI

Ürün çekiminde ışığın önemli olduğu ışık çadırı ile desteklenir. Işık çadırı kullanırken ürünün parlak olamaması gerek. Cam yüzeyli bir eşyayı çekecekseniz arka plan olarak mat siyah ve gri tonlarını kullanmanız gerek. Ürün çekimi esnasında ürün çadırı kullanırken arka planın beyaz olması ışığın patlamasına neden olur. Ürün çadırını kullanırken arka planın beyaz olmamasına özen gösterilir.

POZOMETRE

Fotoğraf çekiminde ışığın baza alındığı ekipmanlardan bir diğeri ise pozometredir. Bu malzeme fotoğraf makinasının diyafram ayarının doğru ayarlanmasını sağlar. Bu özelliğini aktifleştirmek için ürünün üzerine gelen ışığı pozometrenin ölçmesi gerekir.

FON SEÇİMİ

E-ticaret sitelerinde ürünün belirginliği oldukça önem taşır. Bu belirginliği yakalamanın tek yönü ürünün net bir şekilde çekimidir. Ürünün net çekilmesini sağlayan materyal fondur. Renkli bir ürün beyaz fonun üzerinde daha güzel algılanır.

Ürünün boyutuna göre fon seçimi yapılır. Masaüstünde çekilen ürünler küçük olduğundan üst düzeyi beyaz pleksi fon yani stil life ile daha kolay çekilir çünkü portatiftir. İstenilen yere taşınabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN