İstanbul ve Ankara'dan sonra bir ile daha nostaljik tramvay geliyor! Herkes doya doya gezsin diye ücretsiz olacak

İstanbul ve Ankara'dan sonra bir ile daha nostaljik tramvay geliyor! Herkes doya doya gezsin diye ücretsiz olacak

Son zamanlarda özellikle büyük şehirlerde görülen nostaljik tramvay İstanbul ve Ankara’dan sonra o ilde de hizmete başlayacak. Üstelik herkes doya doya gelebilsin diye ücretsiz hizmet verilecek. İşte detaylar…

Bir süre önce Ankara ve İstanbul’da gördüğümüz, vatandaşların nostaljik bir gezi yapmaları amacıyla belediyeler tarafından yapılan nostaljik tramvaylara bir yenisi daha eklendi. Edinilen bilgilere göre Edirne’de belirli turizm noktalarına ulaşımın kolaylaştırılması için lastik tekerlekli "Edirne Turistik Gezi Treni" hizmete sunuldu.

yeni-proje-8-004.jpg

İLK ETAPTA ÜCRETSİZ

Edirne valiliği tarafından yapılan açıklamayla tanıtılan bu tren, ilk etapta ücretsiz hizmet verecek. Öte yandan Selimiye Meydanı’ndan başlayacak olan güzergah Meriç ve Tuna köprülerinden geçecek. Daha sonra tarihi Tren Garı ve Lozan Anıtı'nın bulunduğu Karaağaç Mahallesi'nde tamamlayacak.

yeni-proje-9-002.jpg

“YILLIK 6 MİLYON ZİYARETÇİ GELİYOR”

Edirne Valisi Yunus Sezer, Osmanlı’nın bir dönem başkentliğini üstlenen Edirne’nin önemli medeniyetlerden izler taşıdığını söyleyerek, "Edirne önemli bir turizm potansiyeline sahip, yıllık olarak 6 milyonun üzerinde ziyaretçi geliyor" dedi.

yeni-proje-10-001.jpg

Edirne'yi daha iyi ve detaylı tanıtabilmek amacıyla projeler geliştirdiklerini anlatan Vali Sezer, akşam bu nostaljik tren ile tam 7 rota belirlendiğini söyledi. Şehrin hem tarihi hem kültürel altyapısını ayağa kaldırmak istediklerini söyleyen Sezer, açıklamasına şöyle devam etti:

"Tarihi şehirlerin bir kısıtı var, yolları dar oluyor. Dolayısıyla yerli ve yabancı turistlerin gezmelerini sağlayacak nostaljik trenler dahil olmak üzere farklı ulaşım araçlarına ihtiyacımız var. Turizm Haftası nedeniyle bu treni hizmete soktuk. Bundan birkaç tane daha yapmayı planlıyoruz.

yeni-proje-11.jpg

Tur otobüslerini belli bir yerde toplayıp, oradan tur rehberleri eşliğinde geziler düzenlenmesini amaçlıyoruz. Tarihi yapıları 7 dilde anlatan dijital rehberlerimiz olacak. Ziyaretçiler kulaklık takarak bunu dinleyebilecek."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN