ABD'den 'Grace 1' için yakalama kararı

ABD'den 'Grace 1' için yakalama kararı

ABD, Cebelitarık Özerk Yönetimi tarafından el konulan daha sonra serbest bırakılan İran'a ait 'Grace 1' adlı gemi hakkında yakalama kararı çıkarttı. Gerekçe olarak terör bağlantısı gösterildi.

ABD Adalet Bakanlığı, Cebelitarık Özerk Yönetimi tarafından el konulan ardından serbest bırakılan İran'a ait 'Grace 1' adlı gemiyle hakkında yakalama kararı çıkarttı.

Uluslararası Acil Ekonomik Güçler Anlaşması'nın ihlal edildiğinin iddia edildiği kararda, tankerin ABD'nin terör örgütü olarak kabul ettiği İran Devrim Muhafızları Ordusu'na yardım ettiği ve yasa dışı bir şekilde Suriye'ye yardım etmeye çalıştığı öne sürüldü.

NE OLMUŞTU?

İngiltere'ye bağlı Cebelitarık Özerk Yönetimi, 4 Temmuz'da Suriye'ye yönelik ambargoları ihlal ettiği gerekçesiyle İran tankerini alıkoymuştu. ABD, tankerin serbest bırakılmasının engellenmesi konusunda başvuruda bulunmuş fakat Cebelitarık hükümeti tankerinin serbest bırakıldığını duyurmuştu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN