2 bin çalışanı vardı.. Sektörün önde lideri olan Türk firması resmen satıldı!

2 bin çalışanı vardı.. Sektörün önde lideri olan Türk firması resmen satıldı!

Türkiye'de yaşanan ekonomik krizler ülkemizi derinden etkilemeye devam ederken peş peşe satış haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak gelen haber ise sektörü derinden etkilemiş durumda. Türkiye'de soğutma sektörünün en büyük oyuncularından birisi olan meşhur firma resmen satıldı. İtalya merkezli dev firma harekete geçti. Satış işlemleri başlatıldı. İşte detaylar haberimizde...

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz ülkemizde de etkisini göstermeye devam ediyor. Özellikle döviz kurundaki artış Türkiye'yi açık bir pazar haline getirirken birçok firmadan satış haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak Türkiye'de soğutma sektörünün en büyük oyuncularından birisi olan meşhur firma yabancılara satıldı.

DEV TÜRK FİRMASI İTALYANLARA SATILDI

Yaşanan ekonomik kriz bazı firmaları küçültmeye iterken bazı şirketler krize daha fazla dayanamayıp peş peşe iflas etmek zorunda kalıyor. Bazı firmalar ise yabancı kaynaklara satılarak krizden çıkma umudu aramakta. Son olarak Türkiye'de sektörün en büyükleri arasında yer alan bir firma İtalyanlara satıldı.

yeni-proje-2024-04-16t125810-280.jpg

2 BİN ÇALIŞANI BULUNUYORDU

Klimatizasyon, bina yönetim sistemleri, endüstriyel soğutma, endüstriyel ve otomasyon yazılım alanlarında faaliyet gösteren İzmir merkezli CFM Soğutma ve Otomasyon resmen satıldı. 2021'de CFM Soğutma ve Otomasyon’un yüzde 51 hissesini satın alan İtalyan devi Carel Industries S.p.A., şirkettin kalan yüzde 49'luk hissesini de satın alarak şirketin tamamının sahibi oldu.

1973'te faaliyete geçen Carel, elektronik ekipman ve parçalar üretimi ile biliniyor. Klima, soğutma ve ısıtma alanlarında dünyanın önde gelen firmaları arasına girmeyi başaran Carel, Çin'den Amerika'ya kadar bir çok ülkede ofisleri aracılığı ile satış yapıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN