Emekli maaşına Temmuz fırtınası! O rakama çıkarılıyor, hayırlı olsun

Emekli maaşına Temmuz fırtınası! O rakama çıkarılıyor, hayırlı olsun

Emeklilere müjdeli haber geldi! Yaklaşık 16 milyon emekli, Temmuz ayında maaşlarına yapılacak zammı merak ederken SGK Uzmanı Özgür Erdursun, hükümetin emeklilere yapmayı planladığı zam oranlarını ve bu oranlar doğrultusunda oluşacak yeni maaş tablosunu paylaştı.

Yılın başında emeklilere yapılan yüzde 49.25’lik zam, Türkiye’deki yüksek enflasyon ve artan yaşam maliyetleri karşısında yetersiz kaldı. Bu durum, milyonlarca emeklinin geçim sıkıntısı çekmesine neden oluyor.

Geçen yıl Temmuz ayında yüzde 25 oranında zam yapan hükümet, bu zammı sadece kök maaşlara uygulamış ve en düşük emekli maaşını zammın dışında bırakmıştı. Erdursun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın değerlendirmesinde olan güncel zam oranlarını şöyle sıraladı: SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 25, memur ve memur emeklileri için yüzde 20, asgari ücrete ise herhangi bir zam yapılmayacağı belirtildi.

img-5202.webp

En düşük emekli maaşı konusunda ise, ekonomistler hükümetin geçen yılki benzer bir uygulama yaparak bu maaşları Temmuz ayında artırmayı pas geçmeyeceğini öngörüyorlar. Şu an 10 bin TL olan ve yoksulluk sınırı olarak kabul edilen bu maaş, eğer Temmuz’da artırılmazsa, milyonlarca emekli günlük ihtiyaçlarını bile karşılayamayacak duruma gelebilir. Bu nedenle, en düşük emekli maaşının yasal bir düzenleme ile 10 bin liradan yüzde 25 zamlanarak 12 bin 500 TL’ye çıkarılması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN