Türk gençlerine büyük müjde! AB’den 35 bin gence ücretsiz Avrupa turu: İşte katılım şartları

Türk gençlerine büyük müjde! AB’den 35 bin gence ücretsiz Avrupa turu: İşte katılım şartları

Avrupa turu hayali olan Türk gençlerine büyük müjde! Avrupa Birliği Komisyonu, Avrupa turu atmak isteyen gençlerin hayalini gerçekleştiriyor. 35 bin genç faydalanacak. Başvurular o tarihe kadar devam edecek. İşte katılım şartları...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Seyahat masraflarının artmasının yanında vize almanın zorlaşmasıyla Avrupa turu hayal haline gelmişken Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, birçok gencin hayalini gerçekleştiriyor. Başvurular sınırlı bir süre içinde alınacak.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, "DiscoverEU" programı kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da dahil olmak üzere 35 bin genç için trenle ücretsiz Avrupa turu düzenleyeceğini duyurdu. Bu program, gençlere Avrupa'nın dört bir yanını keşfetme ve farklı kültürlerle tanışma fırsatı sunuyor.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Short-term study opportunities | European Education Area

Bu özel tur için, 1 Temmuz 2005 ile 30 Haziran 2006 tarihleri arasında doğmuş AB üyesi ülke vatandaşları ve Türkiye, İzlanda, Lihtenştayn, Kuzey Makedonya, Norveç, Sırbistan'dan gençler başvuru yapabilecek. Başvurular, 30 Nisan Salı günü TSİ 13.00'te sona erecek.

BAŞVURU SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

Başvurular, Avrupa Gençlik Portalı üzerinden gerçekleştirilecek. Adayların, AB ile ilgili altı sorudan oluşan bir testi yanıtlamaları gerekiyor. Testi başarıyla tamamlayan gençlerden 35 bini, ücretsiz trenle Avrupa seyahati şansı kazanacak.

TUR İÇERİĞİ VE İMKANLAR

Kazananlar, 1 Temmuz 2024 ile 30 Eylül 2025 tarihleri arasında, 30 gün süreyle Avrupa'nın çeşitli kentlerini dolaşma imkanı bulacak. Ayrıca, konaklama, yemek, toplu taşıma ve kültürel etkinliklerde kullanılabilecek 40 binden fazla indirim sunan bir indirim kartına sahip olacaklar.

TURUN ROTALARI

5 of the Best Destinations to visit in Europe this April​ Break – The Bite

Katılımcılar, istedikleri AB ülkelerini ziyaret edebilecekler ve ayrıca Yeni Avrupa Bauhaus ilkeleri doğrultusunda hazırlanan özel güzergahları da tercih edebilecekler. Program, aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Avrupa Kültür Başkentlerini kapsayan DiscoverEu Kültür Rotası gibi çeşitli kültürel rotaları da içeriyor.

ENGELLİ GENÇLERE ÖZEL DESTEK

Program, engelli veya sağlık sorunları olan gençlere özel destek sağlamayı da taahhüt ediyor, böylece herkes için erişilebilir ve kapsayıcı bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

DiscoverEU, gençlere sadece yeni yerler keşfetme şansı sunmakla kalmıyor, aynı zamanda Avrupa'nın zengin kültürel mirasını daha yakından tanıma ve farklı dillerde iletişim kurma becerilerini geliştirme fırsatı da veriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN