Threads'a Türkiye'de kapatma kararı

Threads'a Türkiye'de kapatma kararı

Meta Platforms, Türkiye'de 29 Nisan'dan itibaren Threads uygulamasını geçici olarak kapatacağını açıkladı. Bu karar, Rekabet Kurumu'nun geçici tedbir uygulama kararına uyum sağlama amacıyla alındı.

Meta Platforms, Threads uygulamasını Türkiye'de kapatma kararı aldı. 29 Nisan Pazartesi itibarıyla uygulama, Rekabet Kurumu'nun geçici tedbir uygulama kararına uygun olarak geçici olarak kapatılacak.

Rekabet Kurumu, Meta Platforms'a geçen ay Instagram ile Threads arasındaki veri aktarım mekanizmasının engellenmesi yönünde geçici tedbir uygulanması gerektiğine dair bir karar almıştı ve bu kapsamda günlük 4,8 milyon TL idari para cezası vermişti. Meta Platforms, bu karar doğrultusunda Threads uygulamasını Türkiye'de geçici olarak kapatma kararı aldığını duyurdu.

Ancak açıklamada, Facebook, Instagram, Whatsapp gibi diğer Meta uygulamalarının bu durumdan etkilenmeyeceği belirtildi. Bu karar, Türkiye'deki Meta Platforms kullanıcılarını etkileyecek ve Threads uygulamasının kullanımına geçici bir süreliğine ara verilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN