Burseya Dağı nerede? TSK Burseya Dağı'na bayrak dikti

Burseya Dağı nerede? TSK Burseya Dağı'na bayrak dikti

Burseya Dağı nerede son bir günde en çok merak edilen konu oldu. Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nda son olarak Burseya Dağı teröristlerden temizlendi. Mehmetçik Burseya Dağı'nı ÖSO ile birlikte temizledikten sonra teröristlerin gözetleme kulesine Türk bayrağını astı. Sosyal medyada en çok konuşulan konu bu olunca Burseya Dağı nerede şu anda en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Burseya Dağı'nı merak edenler için bilgileri ayrıntılı olarak haberimizde paylaştık.

Burseya Dağı nerede en çok konuşuluan konular arasında yer alıyor. Çünkü Burseya Dağı Mehmetçik ve Özgür Suriye Ordusu tarafından teröristlerden temizlendi. Tamamen temizlenmesi için çok az bir bölüm kaldığı açıklanan Afrin'de son durum Mehmetçiğin de başarısını gözler önüne serdi. Burseya Dağı'nı terösitlerden temizleyen ve büyük başarı kaydeden birliklerimiz teröristlerin gözetleme kulesini temizledikten sonra Türk bayrağını dalgalandırdı. Bütün Türkiye'nin gururu olan Burseya Dağı'nda dalgalanan Türk bayrağı en çok konuşulan konulardan oldu. Peki Burseya Dağı nerede sizler için bütün ayrıntıları ile derledik. 

Burseya Dağı nerede bulunuyor?

18-01/29/burseya-dagi.jpg

Burseya dağı neden önemli?

Burseya Dağı, Azez ile Kilis’e bakması dolayısıyla TSK’yı ve Türkiye’nin topraklarını tehdit etmekteydi. 

Terör örgütü YPG, Burseya Dağı’nın hem Kilis il merkezi hem de muhaliflerin kontrolündeki Azez’e bakan konumu sayesinde bu bölgelerdeki sivilleri havan, top ve füze saldırılarıyla hedef alıyor.

TSK kaynaklarına göre; Burseya’nın kontrol edilmesiyle Türkiye sınır hattı ile birlikte Azez ve çevresindeki Suriyeli sivillerin güvenliğine yönelik tehditler azalmış olacak.

Harekat öncesinde Afrin’i yorumlayan askeri uzmanlar şunları vurgulamıştı:

– Fırat Kalkanı cebinin batı yan emniyeti için Tell-Rıfat koridorunun,

– Reyhanlı-Afrin / Kilis-Azez-Afrin istikametinde Bereket Dağı ile Parsa/Burseya Dağı hattının,

– Afrin-Nubl-Zahra-Halep ana yolunun,

– Afrin Çayı’nın doğusundakalan tüm bölgenin öncelikle kontrol altına alınmasının,

– Söz konusu bölgelerin kontrol altına alınmasının müteakip ikinci safhada dağlık bölgelere yönelik kontrolün sağlanması bir hareket tarzı olarak düşünülebilir.

18-01/29/burseya-dagi-bayrak.jpg

Burseya dağı'na Türk bayrağı çekildi

Afrin'in stratejik önemdeki Burseya Dağı TSK ve ÖSO tarafından ele geçirildi. Gece havadan ve karadan başlatılan taarruz sonucu terör mevzileri yerle bir edildi. Yoğun çatışmaların ardından teröristlerin birçoğu etkisiz hala getirildi. Afrin için kritik öneme sahip olan dağ, saat 14.30 sıralarında ele geçirildi. Dağa çıkan askerler, en yüksek noktaya Türk bayrağı dikti.Bu arada Kilis'in Duruca mahallesinin karşısına düşen Afrin'in ormanlık alanında çatışmalar nedeniyle yangın çıktığı bildirildi.

Afrin'de sivil halka insani yardım

Terör örgütü PYD/PKK'nın işgali altındaki Afrin'de örgütten kurtarılan köylerde halk Mehmetçik'e ve Özgür Suriye Ordusu mensuplarına sevgi gösterisinde bulunuyor.

Afrin'de çekilen bir görüntüde de Özgür Suriye Ordusu üyelerinin traktöre yüklediği gıda maddelerini sivil halka dağıttığı görüldü.

Artık Kilis'i hedef alamayacaklar

Yeni Şafak muhabiri Yılmaz Bilgen, Burseya Dağı'nın ele geçirilmesiyle birlikte PYD'li teröristlerin Azez ve Kilis'i roket ve kaytuşalarla hedef alamayacağını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN