Yunanistan'da grev: Zamları yetersiz buldular

Yunanistan'da grev: Zamları yetersiz buldular

Komşu ülke Yunanistan'da işçi sendikaları, bu ay yapılan asgari ücret zamlarını yetersiz buldu. "Bu ücretlerle geçinemiyoruz" diyen işçiler, 24 saatlik greve gitti.

Yunanistan'da işçiler, asgari ücret zamlarının yaşam maliyetlerini karşılamadığını belirterek 24 saatlik greve gitti. Ülkenin en büyük özel sektör sendikası GSEE'nin liderliğindeki grev, düşük ücret politikalarını protesto etmek amacıyla pek çok sektörde çalışanları bir araya getirdi.

Atina'nın Klafthmonos Meydanı'nda GSEE'ye bağlı sendikaların düzenlediği protesto mitingine ek olarak, PAME sendikası da Syntagma Meydanı'nda ayrı bir miting gerçekleştirdi. Greve katılanların arasında taşımacılık sektörü çalışanları da yer aldı ve bu durum gemi trafiğinin durmasına ve tren seferlerinin iptal edilmesine neden oldu.

MEDYA ÇALIŞANLARI DA GREVE GİTTİ

Atinalılar, otobüs ve taksi şoförlerinin iş bırakmasıyla trafikte yoğunluk yaşarken, kuryelerin de protesto konvoyu düzenlemesi bekleniyor. Medya çalışanları da greve katılarak haber sitelerinden TV kanallarına, devlet yayın kuruluşu ERT'ye ve radyolara yayılan bir boykot gerçekleştirdi.

Yunanistan, bu ay aylık asgari brüt ücreti yüzde 6,4 oranında artırarak 830 Euro'ya yükseltmişti. Ancak işçiler, bu artışın artan yaşam maliyetlerini karşılamakta yetersiz olduğunu düşünüyor. GSEE sendikası, "İşçiler asgari ücretle ve yükselen fiyatlarla geçinemiyor" diyerek durumu özetledi.

BİN 500 EUROYA YÜKSELTME SÖZÜ VERMİŞTİ

Başbakan Kyriakos Mitsotakis'in muhafazakar hükümeti, geçtiğimiz haziran ayında yeniden seçilmesinin ardından aylık asgari ücreti 2027 yılına kadar 950 Euro'ya çıkarma ve ortalama ücreti yüzde 25'ten fazla artırarak bin 500 Euro'ya yükseltme sözü vermişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN