Dolar şimdiki fiyatını üçe vuracak! Kolay kolay rakam vermeyen ekonomist açıkladı

Dolar şimdiki fiyatını üçe vuracak! Kolay kolay rakam vermeyen ekonomist açıkladı

Dolardaki kademeli yükseliş devam ediyor. Son olarak İsrail ve İran arasındaki gerilimin dolara nasıl etki edeceği merak edilirken, kolay kolay rakam vermeyen ekonomistten açıklama geldi. Ünlü ekonomist tarih vererek, doların şimdiki fiyatını üçe katlayacağını duyurdu…

Dolar, ABD’nin açıkladığı verilerin ekonomik canlılığa işaret etmesi ile ve bu verilerin FED’in faiz indirimini önleyeceği endişeleriyle küresel para birimleri karşısında değerini artırmaya devam ediyor.

İstanbul serbest piyasada 32,5197 liradan alınan doların satışı 32,5357 liradan yapılıyor. 34,5231 liradan alınan euronun satışı ise 34,5685 liradan yapılıyor.

dolar-1.jpg

ÜNLÜ EKONOMİST 6 AY SONRASINI İŞARET ETTİ

Piyasadaki hareketlilik sürerken Ekonomist Devrim Akyıl katıldığı Youtube programında 2000 yılındaki IMF programını anımsatarak, "1999-2000’li yıllarda bize bir şeyler dayattılar onları yapmaya çalışalım derken krize girdik." dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"O zamanla en büyük benzerlik kur çıpalı bir sistem uyguluyorduk. Aynen şu an da yaptığımız gibi dolarında yıl sonu kaç lira olacağı belliydi. Sonra 2001 Şubat Anayasa fırlatma krizi diye uydurulan aslında IMF programının başarısızlığı ile birçok bankanın batış dönemini gördük. O yüzden bir an önce bazı hamleleri yapmaları gerekiyor. Bu hafta IMF görüşmeleri kilit. Canlanma olmazsa 6 ay sonra tıpkı o programdaki gibi patlarız. 50-60 liralık dolar kuru bizi kurtarmaz 100 liralık dolar kurunu konuşuruz. O dönemki gibi dolar 3 katına çıkar"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN