Her evde demlenen çay markasından konkordato geldi! Mahkemeden şok eden karar: 1 yıl süresi var…

Her evde demlenen çay markasından konkordato geldi! Mahkemeden şok eden karar: 1 yıl süresi var…

Türkiye’de her evde demlenen çay markasından konkordato geldi. Markanın konkordato haberi herkesi şaşkına çevirirken, mahkeme 1 yıl süre verdi. İşte detaylar…

Tüm dünyada her geçen gün etkisi artan küresel ekonomik kriz Türkiye’yi de etkilemeye devam ediyor. Büyük küçük demeden birçok şirket ekonomik zorluklarla mücadele ederken, şimdi piyasanın en güçlü isimlerinden biri daha konkordato ilan etti…

tirebolu-42-iflas-2-001.jpg

1 YILLIK KESİN MÜHLET KARARI ÇIKTI

Türkiye’de üretim yapan ve neredeyse her evde demlenen Tirebolu 42 markalı çay üretici konkordato ilan etti. İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi konuyla ilgili şu duyuruyu paylaştı:

Konkordato talebinde bulunan Tirebolu 42 Çay Gıda Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından açılan ve mahkememizde görülmekte olan konkordato tasdiki davası nedeniyle; İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğünün 485886-5 nosunda kayıtlı Tirebolu 42 Çay Gıda Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi hakkında İİK. 289. maddesi uyarınca 19/03/2024 tarihi saat 15:20'den itibaren 1 yıl kesin mühlet verilmiştir.

tirebolu-42-iflas-1-001.jpg

KONYA DETAYININ ASLI ORTAYA ÇIKTI!

Tirebolu 42’den konkordato ilanı gelince herkes markanın sonundaki 42’den dolayı Konyalılara ait olduğunu düşünmüştü. Ancak gerçek öyle değil. Tirebolu 42 aslında bir Giresun firması. Firmanın adındaki 42 ise Hüseyin Avni Bey tarafından kurulan 42. Alay’dan geliyor:

tirebolu-49494-001.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN