Bakanlık harekete geçti: Fahiş fiyata 10 kat ceza artışı yolda

Bakanlık harekete geçti: Fahiş fiyata 10 kat ceza artışı yolda

Fahiş fiyatla mücadele kapsamında yeni düzenlemeler için Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Yeni düzenleme ile cezaların alt ve üst sınırı yeniden belirlenecek. Şu an fahiş fiyat uyguladığı tespit edilenlere üst limitten 350 bin TL idari para cezası uygulanıyor. Cezalarının 10 katına kadar artırılmasının yer aldığı taslak metin son hali verildikten sonra Meclis'e gidecek.

Ürünlerin çıkış fiyatı ile marketlerdeki satış fiyatı arasındaki makas her geçen gün açılırken fahiş fiyatla mücadele kapsamında Ticaret Bakanlığı harekete geçti.

Fırsatçılara karşı sıkı önlemler alınarak vatandaşların mağduriyetini önleme amacıyla fahiş fiyat uygulayanlara verilen cezalar güncellenecek. Caydırıcılık için mevcut düzenlemeler değiştirilerek yeri katı cezalar gelecek.

CEZALARA 10 KAT ARTIŞ YOLDA

Şu anda fahiş fiyat uyguladıkları tespit edilenlere en fazla 300-350 bin TL idari para cezası uygulanıyor. Cezaların yetersiz kaldığı görüşünde olan hükümet, yeni düzenleme ile cezaların alt ve üst sınırını yeniden belirleyecek.

NTV'nin haberine göre; cezaların 10 katına kadar artırılması bekleniyor.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Yasa teklifi için çalışmalar başlarken Ticaret Bakanlığı, konuyla ilgili taslak metni hazırladı.

Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında bir toplantı yapılıp teklife son halinin verilmesi ve Meclis'e sevk edilmesi planlanıyor.

DEPREM BÖLGESİNDE DE UYGULANMIŞTI

Daha önce deprem bölgesi için benzer bir uygulama devreye alınmıştı.

Özellikle inşaat malzemelerinde fahiş fiyatların önüne geçmek için cezalar 10 kat artırılmış, fahiş fiyatla sarış yapanlara 3,5 milyon TL'ye kadar para cezası verilmesi sağlanmıştı.

Yeni yapılacak düzenleme ile yurt genelindeki fahiş fiyat cezalarının tamamı artırılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN