Ege ve Marmara’da yetişiyor! Haftada 3 kez tüketen bu neymiş ya diyor!

Ege ve Marmara’da yetişiyor! Haftada 3 kez tüketen bu neymiş ya diyor!

Dünyanın dört bir yanında farklı çeşitlerde bitkiler yetişirken bu bitki şifasıyla herkese hayrete düşür. Ege ve Marmara Bölgesi'nde yetişiyor haftada 3 kez tüketen bu neymiş ya diyor. Dünya bu otun peşinden gidiyor. İşte tüm detaylar…

Türkiye'de birçok farklı türde bitki çeşidi bulunurken bu otun faydaları saymakla bitmiyor. Güneyik otu olarak bilinen bu bitki çayırlık ve otluk alanlarda yetişmektedir. Ege Bölgesi'nin köylerinde sık sık pişirilen güneyik otu sağlık açısından da birçok fayda sağlıyor. Dünyanın gözü kulağı güneyik otunda. İşte tüm detaylar…

İLTİHAPLARIN KÖKÜNÜ KURUTUYOR

Oldukça güçlü bileşiklere sahip olan güneyik otu iltihaplanma üzerinde olumlu etkiler sağlamaktadır. Eklem iltihabı gibi durumlarda ortaya çıkan ağrı ve şişliği azaltmaya yardımcı olan güneyik otu romatoid artrit hastaları için önerilmektedir. Ancak bir uzman görüşü olmadan bu bitkilerin tüketilmemesi gerekmektedir.

guneyik-otu.jpg

SERBEST RADİKALLERE SAVAŞ AÇIYOR

Antioksidan zengini olan güneyik otu C vitamini, E vitamini ve Beta karoten açısından antioksidan içeriğine sahiptir. Vücuda zararlı serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını azaltan bu bitki hastalık riskini de en aza indiriyor.

KAN ŞEKERİNİ DENGELİYOR

Kan şekeri dengeleme özelliğine sahip olan güneyik otu kan şekerini düşürürken diyabet yönetimine de yardımcı olmaktadır.

guneyik.jpg

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Bağışıklık sistemini güçlendirme özelliğine sahip olan güneyik otu C vitamini içeriği ile birlikte bağışıklık fonksiyonlarına destekleyip hastalıklara karşı koruma kalkanı görevi görüyor.

KOLESTEROLÜ DENGELEYİP KALBİ KORUR

Potasyum içeriği ile kan basıncını düşürebilen güneyik otu kalp hastalıklarını desteklerken lif içeriği ile birlikte kolesterolü dengeleyip kalp hastalığı riskini en aza indirir.

guneyik-otu-1.jpg

SİNDİRİM SİSTEMİNİ İYİLEŞTİRİR

Lifli yapısı ile birlikte sindirim sürecini düzenleyen bu bitki kabızlığı önleyip bağırsak fonksiyonlarını çalıştırır.

ANTİ-KANSER ÖZELLİKLER SAĞLAR

Güneyik otu kansere karşı koruyucu etki sağlarken antioksidan özelliği ile kanser hücrelerinin büyümesini engeller. Kanser riskini en aza indirir.

Kutunun faydalarından yararlanmak isteyen kişiler günlük beslenme düzenine ekleyerek çay olarak tüketebilmektedir. Herhangi bir sağlık sorunu bulunan kişilerin uzman görüşü almadan tüketmemesi gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN