Meclis mesaiye başlıyor: Gündem yoğun

Meclis mesaiye başlıyor: Gündem yoğun

Meclis, yerel seçim arası tatilinin ardından bugün yeniden çalışmalarına başlıyor. Enerji verimliliğini artırmayı amaçlayan bir kanun teklifi ile turist rehberlerine yönelik düzenleme, Genel Kurul'un gündeminde yer alacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yerel seçim arasının ardından bugün mesaisine yeniden başlıyor. Meclis gündeminde, önemli yasal düzenlemeler bulunuyor. Enerji verimliliğini artırmayı hedefleyen bir kanun teklifi ile turist rehberlerine yönelik düzenleme, Genel Kurul'da ele alınacak.

Meclis'in yeniden başlayan mesaisinde, yoğun gündem bekleniyor. İlk gündem maddesi, enerji alanında yapılan bir düzenleme teklifi. Bu teklif, yerli üretim ve ithal doğal gazın Türkiye'de sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak pazarlanabilmesini öngörüyor. Ayrıca, kıyı ve sahil şeritleri dışında denizler ve göllerde yenilenebilir enerji üretim santrallerinin kurulmasını sağlayacak düzenlemeler içeriyor.

Turist Rehberliği Meslek Kanunu teklifi de Genel Kurul'da ele alınacak diğer bir düzenleme. Bu teklif, yabancı dil yeterlilik belgesi koşulunu yerine getiremeyenlerin diğer şartları sağlamaları durumunda Türkçe turist rehberi olabilmelerini öngörüyor.

RUHSATSIZ SİLAH KULLANIMI

Meclis'in gündeminde bekleyen diğer bir düzenleme ise İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan bir teklif. Bu teklifte, ruhsatsız silah kullanımına verilen cezaların artırılması, silah parçalarının satılmasının engellenmesi gibi konular ele alınıyor.

Ayrıca, kripto varlıklara ilişkin düzenlemenin de bu hafta Meclis'e sunulması bekleniyor. Yaklaşık 30 maddelik bir teklifle kripto varlıkların hukuki tanımı yapılacak ve bu varlıkların ihraç, dağıtım ve alım satımını yapanların uyacakları kurallar belirlenecek.

Bu hafta ayrıca, yerel seçimin ardından siyasi partilerin genel başkanlarının kürsüde olacağı grup toplantıları da yapılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN