NATO'dan S-400 çıkışı: F-35'lerin yeteneklerinden yararlanmaya çalışacak

NATO'dan S-400 çıkışı: F-35'lerin yeteneklerinden yararlanmaya çalışacak

Türkiye ile ABD'yi geren S-400 krizinde bir çıkış da NATO'dan geldi. NATO Avrupa Yüksek Müttefik Komutanı Orgeneral Wolters, S-400'lerin F-35 savaş uçaklarının yeteneklerinden yararlanmaya çalışacağını iddia etti.

Slovakya'nın başkenti Bratislava'da GLOBSEC 2019 Forum’unda konuşan NATO Avrupa Yüksek Müttefik Komutanı Orgeneral Tod Wolters S-400 ile F-35'lerin aynı anda kullanılamayacağını belirtti:

Independent'ın haberine göre, Wolters şunları kaydetti: "S-400'ler NATO'nun birlikte çalışabileceği bir sistem değil, birlikte çalışabileceği sistemle aynı dili konuşuyor mu? NATO’da bulunan kaynaklarla iletişim kuruyor mu? Yani NATO'nun dilini kullanıyor mu? Hayır. S-400'ler, NATO’nun dilini kullanmıyor."

Wolters'e göre, S-400 hava savunma sistemi ile F-35 savaş uçaklarının birlikte çalışması demek Rus hava savunma sisteminin F-35’lerin yeteneklerinden yararlanması anlamına geliyor.

Wolters, NATO'nun F-35 jetlerinin yeteneklerini Ruslarla paylaşmakla ilgilenmediğini de söyledi: Ankara'nın Rus S-400'leri alma kararı NATO ile Türkiye arasındaki gerginlikleri arttırmasına rağmen, Türkiye NATO'nun önemli bir stratejik ortağı. İttifak Türkiye ile iyi ilişkiler kurmaya devam edecek."

#https://www.karar.com/guncel-haberler/pentogandan-bir-s-400-tepki-daha-turkiyenin-asker-karari-hayal-kirikligi-yaratti-1233946#

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN