Teleferik kazasında incelemeler devam ediyor: Girişler kapatıldı

Teleferik kazasında incelemeler devam ediyor: Girişler kapatıldı

Antalya'da meydana gelen teleferik kazasının ardından Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde girişler kapatıldı. Kaza noktasında ise savcılık ve bilirkişi incelemeleri devam ediyor.

Antalya'nın popüler turistik mekanlarından biri olan Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde meydana gelen teleferik kazası, Türkiye'nin gündemine oturdu. 12 Nisan günü saat 17.28'de gerçekleşen kazada bir kişi hayatını kaybederken, 7 kişi de yaralandı.

Kazanın ardından yaklaşık 23 saatlik bir çalışma sonucunda, teleferik kabinlerinde mahsur kalan 174 kişi ekipler tarafından kurtarıldı. Ancak, kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından, kazada ihmali olduğu değerlendirilen 14 kişi adli makamlara sevk edildi.

Dün adliyeye sevk edilen 14 kişiden 5'i tutuklanırken, 8'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayın yaşandığı Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde sessizlik hakimken, teleferik girişinin kapalı olduğu ve "Girilmez" uyarılarının bulunduğu gözlendi.

Teleferik kazasının ardından sessizlik hakim: Girişler kapatıldı, incelemeler sürüyor - 4

İNCELEMELER DEVAM EDİYOR

Kazanın meydana geldiği noktada polis ekipleri tarafından güvenlik önlemleri alınırken, savcılık ve bilirkişi incelemeleri de devam ediyor. İncelemeler sonucunda, direğin kırılarak 10 metre kadar aşağı düştüğü tespit edildi.

Teleferik kazasının ardından sessizlik hakim: Girişler kapatıldı, incelemeler sürüyor - 3

Tünektepe'ye çıkan patika ve asfalt yolun geçişine ise polis ekipleri tarafından izin verilmiyor. Bölgede yaşanan bu üzücü olayın ardından, güvenlik önlemlerinin artırılması ve benzer kazaların önlenmesi için yetkililerin titiz bir çalışma yürüttüğü belirtiliyor.Teleferik kazasının ardından sessizlik hakim: Girişler kapatıldı, incelemeler sürüyor - 6

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN